Najjednostavniji tretman za kosu koji je vrlo učinkovit

| Beauty |

Kako povratiti sjaj svojoj kosi?

Kosa vam je suha i beživotna? Isprobali ste sve moguće preparate za kosu koji se nude na tržištu no oni nisu bili tako djelotvorni kao što su obećavali? Rješenje se krije u vrlo jednostavnom pripravku spravljenom od triju ulja koji će vašoj kosi povratiti život i sjaj.
Mnoge žene, posebice one koje bojaju svoju kosu, imaju problema sa suhom i lomljivom kosom.Rješenje za takav problem krije se u vrlo jednostavnom tretmanu koji je dostupan svima. Magično rješenje za suhu i beživotnu kosu krije se u kokosovom, maslinovom i ricinusovom ulju.

Kako svojoj kosi povratiti sjaj?

Kokosovo ulje cjenovno je vrlo prihvatljivo, a možete ga kupiti u većini drogerija i trgovina. Osim što ima mnogo benefita za vaše zdravlje vašoj kosi će vratiti sjaj. Kosovo ulje odnosno mast prirodni je regenerator bogat vitaminom E i antioksidansima. Zbog svojih svojstava, kokosovo ulje ostaje u kosi i zadržava vlagu, a rezultat će biti nahranjena i mekana kosa manje sklona lomljenju i ispucalim vrhovima.
Maslinovo ulje vjerujemo kako većina kućanstava već ima u svome domu. Osim što je jedna od najkorištenijih namirnica prilikom kuhanja, maslinovo ulje odlično je za vašu kožu, ali i kosu. Baš zbog maslinovog ulja vaša kosa će biti mekana i svilenkasta na dodir. Maslinovo ulje zaista ima vrlo bogata hidratantna svojstva koja su korisna za suhu kosu. Oblaže vlasi te sprječava pojavu peruti i zaglađuje oštećenja te čini kosu zdravijom i sjajnijom.
Ricinusovo ulje zaduženo je za dužu i bujniju kosu. Upravo sastojci kao što su minerali, proteini i vitamin E su oni koji ricinusovo ulje čine prirodni boosterom za kosu. Osim što ima pozitivan utjecaj na rast kose ono ima pozitivan utjecaj i na zdravlje vašeg vlasišta jer je zbog svojih anti-upalnih karakteristika dobro za liječenje infekcija vlasišta, ali i rješavanja problema peruti. Također vlaži kosu i sprječava cvjetanje vrhova.
Kako napraviti i koristiti emulziju za kosu od ova tri magična ulja?
Priprema ove emulzije vrlo je jednostavna i brza. Budući da je ricinusovo ulje vrlo guste strukture potrebno ga je razrijediti s maslinovim uljem omjer neka bude 1 naprema 1 što znači da stavite podjednako maslinovog i ricinusovog ulja. Na vrlo laganoj vatri je potrebno rastopiti kokosovu mast kako bi se pretvorila u ulje. Potrebna je jednaka količina kokosove masti kao i ricinusovog te maslinovog ulja. Sva tri ulja dobro promiješajte kako bi se sjedinila.
Dobivenu emulziju potrebno je utrljati u vlasište, ali i po cijeloj kosi. Emulziju tri ulja možete nanijeti navečer prije spavanja i spavati s njom kako bi ona učinila svoje. No u redu je i da je stavite na kosu par sati prije pranja i ostavite je da djeluje. Kako bi ubrzali proces na glavu možete staviti plastičnu kapu za tuširanje.
Kosu je, naknadno,potrebno vrlo dobro oprati kako bi isprali emulziju kokosovog, maslinovog i ricinusovog ulja te kako vam kosa i nakon pranja ne bi bila masna.