Najefektivniji načini za ubrzani rast kose

| Beauty |

@CHADWOODHAIR/INSTAGRAM
@CHADWOODHAIR/INSTAGRAM

 Od "trajne" za trepavice pa sve do laka za nokte u spreju, ove smo godine svjedočili brojnim tehnološkim napredcima u svijetu ljepote i zdravlja. Nažalost, brz rast kose preko noći - nije jedan od njih. Sve dok netko ne izmisli magičnu tabletu zbog koje kosa raste kao trava poslije kiše, donosimo naših 6 omiljenih načina i savjeta kako ubrzati proces rasta kose!

JEDITE PRAVE NAMIRNICE

Kosa živi od proteina, željeza, omega-3 masnih kiselina i vitamina B12. Pojačajte s unosom masnih riba poput lososa te avokada, jaja, zelenog lisnatog povrća, orašastih plodova i graha. 

DOPUNITE PREHRANU

Brojna istraživanja pokazuju da je biotin razlog za pojačani rast kose. Pronađite neki dodatak prehrani (kapsule ili prah) i držite se preporučene dnevne doze. 

RJEĐE SE ŠIŠAJTE

Ne, nikako ne kažemo da zaboravite na svog frizera (jer ćete onda trebati veliko šišanje). Samo kažemo da bi bilo idealno da se šišate u prosjeku svaka 4 mjeseca kako bi kosa stigla narasti u međuvremenu.  

NEMOJTE ZANEMARITI TJEME

Kada perete kosu, obavezno posvetite dvije minute masiranju tjemena kose kako biste stimulirali cirkulaciju i potaknuli protok krvi kroz to područje. Vjerujte nam, isplati se provesti ekstra vrijeme pod tušem.

HIDRATIZIRAJTE ČESTO

Suha kosa znači pucanje. A pucanje znači da vam kosa nikad neće narasti onoliko koliko želite. Svako drugo pranje kose, zamijenite regenerator s dubokim hidratizirajućim tretmanom. Ostavite na kosi 5 minuta i dobro, temeljito isperite. 

SMANJITE S VRUĆIM APARATIMA

Znamo da volite svoju peglu za kosu, ali ako želite dugu, zdravu kosu - smanjite s vrućim aparatima. Uvijek koristite keramičke aparate tako da me sprže i ne oštećuju kosu te uvijek nanesite sprej za zaštitu od topline prije korištenja ovakvih aparata.