Najčešći zimski beauty mitovi i zašto ih trebate zaboraviti

| Beauty |

Sada kada se već nalazimo debelo unutar zimske sezone i temperature se sve više i više spuštaju - vrijeme je da promijenio režim njege kože i beauty navika. Neka beauty pravila lako prihvaćamo: primjerice reći zbogom pastelno plavim noktima i prihvatiti tamnije boje, ali ostala su prilično zbunjujuća. Koliko SPF faktora je našoj koži potrebno? Trebamo li koristiti više proizvoda zbog zimskih uvjeta? Trebamo li se odreći breskvastog sjajila i posegnuti za nečim tamnijim? 

U nastavku pročitajte 6 najčešćih zimskih beauty mitova i kako smo ih najjednostavnije - razbili!

MIT br.1: Više ne trebate koristiti SPF. Većina ljudi pospremi sve kreme sa zaštitnim faktorom čim nastupi hladnije vrijeme. Krivo! SPF faktor jednako je važan i u zimi jer su sunčeve zrake štetne tijekom cijele godine. UV zrake mogu penetrirati i kroz oblake, stoga nemojte dopustiti tamnijem nebu da vas zavara kako sunce nije ovdje. Naša je koža zapravo i osjetljivija tijekom hladnijih mjeseci jer zbog zimskih vremenskih uvjeta prirodno ima manje hidratacije u sebi. Proizvod koji će vam služiti i kao hidratantna krema, ali i kao krema sa zaštitnim faktorom najbolji je odabir! 

MIT br.2: Treba vam deblji sloj pudera. Kada razmišljate o ljetnoj koži vjerojatno ju zamišljate sjajnom, svjetlucavom i osunčanom. Žene često misle kako s dolaskom zimskih dana koža treba biti kompletno matirana i lišena svakog sjaja - efekt koji postižu gomilom nepotrebnog pudera. Previše pudera zapravo može postarati izgled vaše kože. Radije pomiješajte tekući puder s malo hidratantne kreme kako bi koža u zimskim danima dobila što više hidratacije i sjaja. 

Studio Waterweight SPF30 Foundation
Studio Waterweight SPF30 Foundation

MIT br.3: Pozdravite se s "morskim" valovima u kosi. Zahvaljujući spreju s morskom soli, možete imati nježne ljetne valove u kosi kroz cijelu godinu! Nanesite sprej na mokru kosu i pustite ju da se prirodno osuši.  

MIT br.4: Trebate potamniti kosu. Volite svoje plave pramenove, ali mislite da je nepisano pravilo kako ih trebate sakriti čim dođu hladniji mjeseci. Krivo! Držite se boje koja vam odgovara i koja vam se sviđa bez obzira na to u kojem se mjesecu mi nalazili.

@dorinlucissima

MIT br.5: Trebate koristiti više hidratantne kreme. Možda se vaša koža i osjeća više suhom u jesenske i zimske mjesece, ali to ne znači da se trebate "okupati" u hidratantnoj kremi. Previše kreme će vam začepiti pore i dobit ćete upravo suprotan efekt. Umjesto toga radije se opremite šalom, rukavicama i kapom kako bi zaštitili kosu, kožu i nokte od hladnoće. 

MIT br.6: Vaš makeup mora biti neutralan. Mislite da zimski makeup treba biti dosadan? Razmislite ponovno i zadržite u svojoj kozmetičkoj torbici sva svoja sjenila i ruževe u boji.

Najbolji tamni ruževi za jesen!
Najbolji tamni ruževi