Najčešći krivci zbog kojih vam se kosa brzo masti

| Beauty |

Masno tjeme vrlo je čest problem zbog kojeg žene posežu za svim mogućim preparatima za njegu.

No, srž problema je upravo u tome. I u nekim drugim stvarima koje većina žena radi.

Potražili smo najčešće pogreške u beauty rutini pa vam u nastavku vam donosimo 4 razloga zbog kojih vam se kosa brzo masti.

Prečesto perete kosu

Možda zvuči apsurdno, ali što više perete kosu, ona može postajati sve masnija. Biolozi za kosu tvrde da milijarde dobrih bakterija koje promoviraju zdravu pH vrijednost naše kože, žive u našem vlasištu. Kad prečesto peremo kosu ili koristimo pogrešne proizvode, remetimo delikatni balans i tada žlijezde sebuma proizvode više ulja. Pokušajte polako smanjiti broj pranja kose tijekom tjedna i koristite šampone koji neće isušiti vaše vlasište. Stručnjaci savjetuju da obratite pažnju na okolinu u kojoj živite i na probleme koje vaša kosa ima.

Prečesto vežete kosu

Vezanje kose u rep djeluje kao idealno rješenje za prikrivanje prljave kose, ali to je potpuno pogrešan pristup. Vaša kosa možda izgledati uredno dok je skupljena, ali to čini da se sebum akumulira ispod vaše kose i u korijenu. Zalizane frizure zahtijevaju korištenje proizvoda za stiliziranje zbog kojih kosa brže postane masna.Ono što trebate učiniti je izbjegavati proizvode za stiliziranje, kao i frizure koje zahtijevaju puno češljanja i dodirivanje vlasi.

Previše se češljate ili dodirujete svoju kosu

Kada dodirujete svoju kosu, prebacujete ulja i bakterije sa svojih ruku u svoju kosu, što je dodatno masti. Prečesto češljanje također više šteti nego što pomaže. Konstantnim češljanjem raznosite sebum kroz kosu, što dovodi do toga da kosa gubi volumen i ne izgleda potpuno čisto.

Previše ste pod stresom

Stres utječe na tijelo da proizvodi veću količinu kortizola. Ovaj hormon izaziva kožu proizvoditi više sebuma pa koža naravno izgleda dosta masnije. Zbog stresa može doći do pojave peruti i masnog tjemena.Da biste riješili ovaj problem, morate promijeniti životni stil i pokušati kontrolirati razinu stresa. Koristite posebne proizvode za kosu koji će vam pomoći izboriti se s peruti.