Najčešće pogreške tijekom brijanja

| Beauty |

 

Instagram/ @angelshaveclub

S dolaskom ljeta je i službeno otvorena sezona učestalog uklanjanja dlačica s kože.

Britvice su najčešći način koji koristimo za uklanjanje dlačica jer je to najjednostavnije i najbrže. No, mnoge žene nisu svjesne da se ne briju pravilno.

Donosimo vam 3 najčešće pogreške koje radite kod brijanja:

Koristite istu britvicu
Dok je lijenost bez sumnje glavni čimbenik zašto koristimo istu britvicu predugo, drugi bitan čimbenik je da pakiranja britvica nikada nemaju jasno i točno naznačeno koliko dugo bi trebali tu istu britvicu koristiti. Ipak, stručnjaci se slažu da bi se britvica trebala baciti nakon desetog brijanja. No, kao i sa svim drugim stvarima to će ovisiti o području koji brijete, grubosti vaših dlaka ili odlaganju same britvice. Kada osjetite da je oštrica britvice postala tupa, vrijeme je za novu.

Ne koristite odgovarajući proizvod za brijanje
Vjerojatno je rub vaše kade preplavljen bočicama gelova za tuširanje i šampona za kosu koju si do pola potrošeni i često posegnete baš za njima kako bi obrijali noge. Trebali biste izbjegavati tu naviku. Investirajte koju kunu u odgovarajući gel ili pjenu za brijanje. Takvi proizvodi omekšavaju dlake, a samim time trebat će vam manje dok se brijete što će zaštititi kožu od oštećenja. Također, pjena ili gel za brijanje održat će vašu britvicu oštrom duže vremena.

Ne hidratizirate kožu
Bez obzira koliku brigu vodite o svojoj koži lica, većina nas radi grešku kada je riječ o njezi tijela. Svi smo skoncentrirani na lice o kojem brinemo, a zanemarujemo ostatak tijela što tek s godinama i promjenama koje se dese shvatimo. Pronađite dodatnu minutu vremena i obavezno hidratizirajte kožu tijela, pogotovo nakon brijanja. Pomoći će pri smanjenju uraslih dlačica i izbjeći ćete suhe ljuskice koje se znaju pojaviti nakon brijanje, a i koža će se brže regenerirati.