Najčešće pogreške pri nanošenju korektora

| Beauty |

Instagram/ @harperandharley

Donosimo vam glavne razloge zašto uglavnom niste zadovoljni s konačnim izgledom korektora.

Korektor je must have proizvod u svačijoj beauty rutini. No, većina nas radi pogreške zbog kojih nismo zadovoljni s konačnim izgledom na licu.

Donosimo vam 5 najčešćih pogrešaka pri nanošenju korektora:

Nanosite korektor prije pudera
Ako stavite korektor prije pudera ili BB kreme samo ćete ga razmrljati okolo i neće ostati na mjestima na kojima vam treba pa se preporučuje nanositi korektor nakon što ste stavili puder.

Koristite presvijetle nijanse
Presvijetla formula korektora će samo istaknuti nepravilnosti. Radije odaberite toplu nijansu koja je pola tona svjetlija od vaše prirodne puti.

Zaboravljate ga fiksirati
Nakon što završite s nanošenjem korektora, obavezno ga fiksirajte translucentnih puderom te tako izbjegnite uvlačenje korektora u sitne borice.

Miješate različite formule
Trebate znati da se korektori u različitim formama koriste za različite svrhe. Većina korektora u posudicama i u čvršćem stanju su predviđeni za prikrivanje bubuljica i crvenila, a laganije tekuće formule su bolje za područje ispod očiju.

Koristite prste
Prsti su odlični za utapkavanje pudera na područje ispod očiju, ali neće vam pomoći ako se radi o većim nepravilnostima. Ako stvarno želite dobro sakriti nepravilnosti, koristite četkicu za usta ili malu četkicu za korektor.