Najčešće pogreške koje radimo pri brijanju

| Beauty |

 

Instagram/ @angelshaveclub

Ako imate naviku depilirati noge, pazuhe i ostale dijelove tijela i pri tome za dobijanje pjene koristiti gel za tuširanje, šampon ili regenerator za kosu, pravite grešku.

Korištenje gela za tuširanje, šampona ili reneratora za kosu ne donosi ništa dobro. Naprotiv, ovi proizvodi čine depilaciju težom, tako da rezultat neće biti glatka koža.

Prilikom depiliranja trebate koristiti proizvode dizajnirane da funkcioniraju u sinergiji s brijačem te poboljšavaju njegovo klizanje po površini kože smanjujući trenje, a time i rizik od iritacije i posjekotina. Ako koristite šampon, gel za tuširanje ili regenerator za kosu, ova sredstva se zadržavaju na dlačicama, zbog čega su one deblje i teže ih je obrijati.

Osim toga, spomenuti proizvodi mogu i "začepiti" brijač te tako ometati depilaciju. Brijač će i brže postati potpuno neupotrebljiv, a uz to može uzrokovati posjekotine. Ukratko, ako pokušate uštedjeti novac na odgovarajućim proizvodima, to bi vas moglo koštati neugodnih posjekotina loše obavljenom depilacijom, a i morat ćete ćešće kupovati brijače.

Alternativa može biti obični gel ili pjena za brijanje. Preporučuje se i piling kako biste uklonili mrtvu kožu i spriječili urastanje dlačica, kao i nanošenje sredstva za hidrataciju kože.