Pogreške koje radite dok peglate kosu

| Beauty |

Instagram / @ghditalia

Pitate se kako uvijek imati dobru frizuru, a da pri tome ne oštetite kosu. Pegle za kosu postale su dio naše beauty routine, a s njima možete izravnati, ali isto tako i dobiti zanimljive kovrče i valove.

1. Prevruća pegla za kosu
Istina je da debljoj kosi treba više topline kako bi se izravnala od topline potrebne za ravnanje tanke kose. Iako uvijek morate paziti da toplina ne prijeđe 184 stupnja. Na toj temperaturi struktura kose počinje se uništavati. 160 do 180 stupnjeva je optimalna temperatura za svaku strukturu kose.

2. Ne koristite sprej za zaštitu od topline
Sprej za zaštitu od topline je dvostruko dobar: ne samo da štiti kosu od vrućine, nego i osigurava gladak izgled kose dulje vremena.

3. Ne izgladite kosu prije peglanja
Pobrinite se da izgladite kosu što je više moguće prije izravnavanja, umjesto da peglate isti pramen iznova i iznova. Prije peglanja svaki pramen provucite par puta kroz češalj kako bi kosa bila izglađena.

Instagram / @ghditalia

4. Peglu vučete ravno
Umjesto da peglate kosu od gore prema dole, pomičite peglu u obliku slova C. Tako ćete izbjeći da vam se kosa slijepi s tjemenom te ćete stvoriti elegantan izgled koji ima volumen.

5. Uzimate pretanke pramenove
Mislite da što tanji pramen uzmete za rezultat ćete dobiti ravniju kosu? To nije točno, jer jedino što s time radite je lomljenje gornjeg sloja kose. Pobrinite se da svaki pramen koji peglate je minimalne debljine od 2 centimetra.

6. Pogrešna veličina pegle
Veličina pegle za kosu iznimno je bitna. Ako je pegla previše široka, imat ćete problem pri izravnavanju kose bliže vratu, a upravo je taj dio kod mnogih ljudi najproblematičniji. Koristite kvalitetnu keramičku peglu, jer je praktičnija i sigurnija za korištenje i rezultate koje ćete voljeti.