Najbolji sastojci koje možete dodati svojoj kupki

| Beauty |

Opuštanje u kupki je jako jednostavan, a učinkovit način da napunite baterije.

U kombinaciji s prirodnim sastojcima, kupke za vas mogu biti još zdravije. Postoje sastojci koji mogu pomoći u liječenju specifičnih zdravstvenih problema, posebno onih povezanih s problemima kože.

Donosimo vam 4 sastojka koji mogu poboljšati zdravlje ako ih dodate u kupku.

Čaj
Dodavanje vrećica čaja u vašu kupku pomoći će koži brže apsorbirati korisne hranjive sastojke. Čaj djeluje protuupalno, antikancerogeno i ojačava vaš imunološki sustav. Također detoksificira kožu, odgađa starenje kože, potiče zarastanje čireva i rana, pomaže kod psorijaze i u liječenju i sprečavanju akni. U kupku dodajte šest vrećica čaja.

Ruže
Kupke s laticama ruža mogu poboljšati raspoloženje i vašu kožu. One kožu hidriraju i čine je svjetlijom i glatkom. Miris ruža omogućava da se osjećate opušteno i uklanja  stres. U vodu dodajte dvije do tri šalice latica ruže.

Lavanda
Kada se doda u kupku, lavanda vam može donijeti fizičko i emocionalno olakšanje. Pomaže kod opeklina, migrena, nesanice, kožnih problema, akni i stresa. Ulje lavande djeluje kao prirodni antidepresiv, analgetik i cikatrizant. Također pomaže kod kašlja i prehlade jer olakšava proces disanja. Sljedeći put kada budete pravili kupku, dodajte joj šest do osam kapi esencijalnog ulja lavande.

Đumbir
Kupke s đumbirom mogu ublažiti simptome prehlade i gripe. Ove vrste kupki također su izvrsne za detoksikaciju tijela. Također smiruju nelagodu u želucu, povećavaju cirkulaciju krvi i poboljšavaju vaš metabolizam. U vodu dodajte pola šalice narendanog đumbira.