Najbolje što možete napraviti za vašu kožu

| Beauty |

Kad se radi o njezi kože, prirodno je uvijek bolje, komercijalni proizvodi za njegu kože najčešće su puni kemikalija i umjetnih sastojaka koje dugoročno mogu imati negativne posljedica za kožu. Dobra vijest je da postoje prirodni, jednostavni i pristupačni proizvodi koji rade bolje od većine komercijalnih, a bez štetnih sastojaka. Prirodna ulja sjajna su stvar za čišćenje i njegu kože, to vrijedi za sve tipove kože, uključujući masnu, a kombinacija ulja ovisi o stanju i potrebama kože.

Koža je najveći organ, odgovorna je za cijeli organizam pa je ono što nanosimo na kožu jednako je važno kao ono što unosimo u naš organizam.

Posljednjih godina sve više pripadnica ljepšeg spola počinje koristiti i upoznavati  se s prirodnom kozmetikom koja je siromašna štetnim sastojcima koje često možemo vidjeti na deklaracijama komercijalnih proizvoda za njegu kože i kose.

Dugoročno ne postoji  bolja verzija za vašu kožu od izbjegavanja raznih konzervansa, parabena, silikona i ostalih sastojaka koji vašu kožu trenutno čine boljom. Ne želimo vas obeshrabriti, ali potrebno je neko vrijeme kako bi se koža očistila od kemije koju ste godinama koristili, ali uz malo strpljenja vrlo brzo počet ćete primjećivati sve blagodati prirodne kozmetike, a još jedan veliki plus je to što je cjenovno pristupačna. Prirodna kozmetika djeluje tako da potiče kožu da se sama oporavlja, uzima što joj je najpotrebnije i stvara lipide koji je štite od štetnih vanjskih utjecaja.

U sastavu komercijalnih proizvoda,  čak i onih najskupljih uz hrpu kemijskih spojeva koje ne razumijemo sve više proizvođača stavlja prirodna ulja, međutim, vrlo često njihovi omjeri naspram svih štetnih stvari gotovo su neprimjetni, a umjesto hladno prešanih, najčešće koriste rafinirana ulja. Za razliku od vazelina i parafina koji nisu srodni lipidima kože i koji se ne upijaju u kožu nego samo ostanu na njezinoj površini, biljna i eterična ulja dublje ulaze u slojeve kože, njeguju je i hrane.

Prirodna kozmetika koži omogućava da razvije prirodne metaboličke procese koji rezultiraju brzim i kvalitetnim samoobnavljanjem.

Kod prirodne kozmetike najčešće su skeptični upravo oni s masnom kožom jer smatraju kako ulja nemaju što raditi na njihovoj već masnoj koži, međutim,  situacija je upravo obrnuta, postoje brojna ulja, namijenjena  upravo masnoj koži, a hladno prešano, nerafinirano ulje najbolje je sto možete učiniti za vašu kožu. 

Koža pamti sve što stavite na nju, a njega biljnim i eteričnim uljima najpovoljniji je i najbolji način da svoju kožu održite mladolikom, zdravom i čistom.