Najbolje prirodno oružje za detoksikaciju

| Beauty |

Artičoke nisu samo ukusne i svestrane, one su također iznimno zdrave jer pomažu kod gastrointestinalnih problema, snižavaju razinu kolesterola, detoksiciraju tijelo, stimuliraju metabolizam i sprječavaju žudnju za hranom i sve to prirodno tope kilograme.

Upravo zbog toga artičoke se posebno preporučuju za dijete i detox tretmane. Artičoka je tradicionalna ljekovita biljka na Mediteranu već stoljećima. Njezini listovi sadrže ne samo bjelančevine nego i mnoge važne vitamine i biljne supstance. Posebni ekstrakti dobivaju se prije cvatnje i visoko su koncentrirani, a samim time i najbolje oružje u borbi protiv kilograma.

Ekstrakt artičoka je antioksidant i bogat flavonoidima. Flavonoidi štite stanice tijela od slobodnih radikala, smanjuju oksidativni stres i smanjuju rizik od raka i kroničnih bolesti svih vrsta. Osim toga, ekstrakt štiti tijelo (a posebno jetru) od svih oštećenja koja bi bila uzrokovana izlaganjem toksinima i istodobno dovodi do povećanog izlučivanja toksina. Artičoke imaju takozvana svojstva kelata, što znači da određene tvari mogu formirati slabo topljive komplekse s toksinima, koji se zatim izlučuju iz tijela urinom ili stolicom.

Ekstrakt artičoka također štiti stanice jetre i potiče njihovu regeneraciju, omogućujući tijelu da optimalno radi i detoksificira tijelo.
Artičoka je zapravo pravo prirodno oružje za sve namjene. Ona detoksificira, podupire regeneraciju jetre, udvostručuje protok žuči, smanjuje taloženje masnih naslaga i smanjuje razinu šećera u krvi - sve ove osobine imaju posljedicu da je metabolizam snažno stimuliran. To olakšava gubljenje težine i izbjegavanje pretilosti. Ekstrakt artičoka ne samo da može spriječiti napuhani trbuh ili puninu nakon jela, već i probavne smetnje i pouzdano sprječava žudnju za hranom.

Možete uzeti artičoke u različitim oblicima: kao povrće, čaj, prešani sok od cvijeta ili kao visoko koncentrirani aktivni sastojak u obliku kapsula.