Najbolje i najtiše sušilo za kosu ikad osmišljeno

| Beauty |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Tvrtka Dyson kročila je na tržište ljepote s vlastitim sušilom za kosu koje će u budućnosti zasigurno zauvijek promijeniti stari izgled sušila. Supersonic je sušilo za kosu koje se razvijalo 5 godina - na razvoj je potrošeno 71 milijun dolara kako bi Sir James Dyson i njegova ekipa od 103 inženjera uspjeli kreirati 600 prototipova, pritom istraživajući i pokretajući više od 100 patenata. 

Glavna komponenta "nadzvučnog" sušila za kosu je V9 elektromotor, koji je Dysonov najmanji, najlakši motor ikada proizveden. Kako bi mislili na svaki detalj, tvrtka je angažirala dodatne aeroakustične inženjere kako bi u potpunosti uklonili šum kojeg tradicionalno proivode sva sušila za kosu.

Supersonic

Motor koji proizvodi 110,00 rotacija u minuti sada ima 13 lopatica, umjesto 11, što znači da stvara tonove koje ljudi ne mogu čuti. Temperatura zraka mjeri se 20 puta svake sekunde, održavajući temperaturu pod kontrolom. 

I najmanji detalj je projektiran - sušilo za kosu dolazi s magnetskim prilozima i s tehnologijom koja stvara toplinski štit kako bi korisnike čuvalo od topline. Za kontrolu su potrebna samo četiri gumba - puhanje se može prilagoditi na tri različite brzine te na četiri precizne postavke topline. Sir James Dysonon ekskluzivno je dizajnirao ograničeno izdanje kofera za putovanja od kože. Supersonic u prodaju dolazi u rujnu ove godine.