Najbolja hrana koju trebate jesti za savršen ten

| Beauty |


Blistava i glatka koža san je svake žene, a kako biste postigli takav izgled nisu vam potrebni skupi puderi ili precijenjene kreme za lice.

Jedino što trebate napraviti je zaviriti u vaš hladnjak te uz pomoć nekih namirnica napraviti savršenu masku za lice ili ukusan i djelotvoran obrok koji pospješuje izgled kože.

Koža je najveći tjelesni organ koji štiti organizam od bakterija i drugih štetnih vanjskih faktora te pomaže u održavanju tjelesne temperature.

Ona je ogledalo vašeg zdravlja, a u nastavku možete pročitati kojih 5 namirnica vam pomažu u održavanju zdrave i blistave kože.

Avokado
Avokado , obiluje proteinima i vitaminima A, B, C, D, E i K te beta-karotenom koji pomažu regeneraciji kože i hrane kosu.
Od mesa avokada možete napraviti razne maske koje hrane i zaglađuju suhu kožu i kosu.

Kakao
Kakao stimulira proizvodnju endorfina, hormona sreće te obiluje flavonoidima, prirodnim sastojcima koji smanjuju rizik od srčanih bolesti i raka, a zbog svojih ljekovitih svojstava često se koristi i u beauty tretmanima za hidrataciju i njegu kože.

Krastavac
Krastavac je bogat vitaminom E i tekućinom te je posebno dobar za njegu i hidrataciju kože.
On ima funkciju zaglađivanja i osvježivanja te može pomoći pri smirivanju opekotina od sunca.
Sok krastavca detoksicira i pročišćava, sprječava gubitak kose i nastanak bora te liječi akne i artritis. Uspješno smanjuje i uklanja mrlje s kože te smanjuje vidljivost pjegica i jača kosu i nokte.

Riža
Riža je žitarica koja nema proteina, sadrži vrlo malo kalorija i bogata je ugljikohidratima pa je zato idealna za ublažavanje probavnih tegoba.
Konzumacija riže preporučuje se osobama koje imaju visok tlak, povišen kolesterol ili upalu bubrega.
Ulje riže idealno je za umirivanje osjetljive kože, a puder na bazi riže dobar je za masnu kožu jer daje matiran izgled.

Rajčica
Rajčica obiluje vitaminima A i C, B1, B2, B5 i E te sadrže malo kalorija i masnoća. Ona čisti organizam, snižava kolesterol, umiruju bol uzrokovanu artritisom, jača imunološki te smiruju živčani sustav.
Rajčice se sastoje od 90 posto vode, bogate su kalijem, magnezijem, kalcijem, jodom i bakrom te sadrže likopen, antioksidans koji štiti tijelo od štetnog djelovanja slobodnih radikala koji uzrokuju starenje.