Najbolja biljna ulja protiv opadanja kose

| Beauty |

Pixabay

Biljna ulja sprječavaju opadanje kose.

Osobe koje imaju problema s opadanjem kose mogu na nekoliko jednostavnih načina poboljšati rast kose i spriječiti njeno opadanje. U tome najviše mogu pomoći biljna ulja koja se nalaze u prirodnim šamponima.

Donosimo vam 4 najbolja biljna ulja protiv opadanja kose:

Bademovo ulje
Bademovo ulje obiluje vitaminima E i D i magnezijem i kalcijem zbog čega je vrlo djelotvorno. Bogato je i omega 3, omega 6 i omega 9 masnim kiselinama. Potrebno ga je namazati na cijelu kosu i tjeme, kosu zavezati i nakon par sati oprati. Ulje se preporučuje ostaviti na kosi da djeluje preko noći kako bi uklonilo perut.

Ulje ružmarina
Izvrstan tretman protiv gubitka kose je i ružmarinovo ulje koje je dobro i za odlaganje pojave prvih sijedih vlasi. Mješavinu svježeg ružmarina i maslinovog ulja treba umasirati u kosu, ostaviti nekoliko sati pa kosu oprati na uobičajen način.

Kokosovo ulje
Kokosovo ulje je najbolje prirodno ulje protiv opadanja kose jer snažno prodire duboko u kosu i štiti je od isušivanja. Nakon korištenja kokosovog ulja kosa će biti mekana i sjajna. Kokosovo ulje bi trebalo umasirati u kožu glave svakoga dana. Nakon par sati ulje je potrebno isprati s kose pomoću blagog šampona.

Maslinovo ulje
Maslinovo ulje je vrlo djelotvorno jer ima sposobnost prodrijeti u vlas kose, a sadrži hranjiva svojstva koja potiču rast kose. Maslinovo ulje je potrebno zagrijati između dlanova pa umasirati u kožu glave i kosu. Nakon pola sata kosu treba oprati blagim šamponom.