Najbolja alternativa šamponu za suho pranje kose

| Beauty |

Instagram / @batiste_hair

Donosimo vam najbolje alternative za one trenutke kada ostanete bez šampona za suho pranje kose, a nemate dovoljno vremena da je operete, osušite i napravite frizuru.

Dan, istina je da su nam šamponi za suho pranje kose u potpunosti promijenili živote. Sada više ne trebamo izlaziti na ulicu u masno zavezanoj punđi ili konjskome repu, već imamo idealnu alternativu za dana kada nemao vremena ili želje za pranjem kose. Međutim, postoji i loša strana šampona za suho pranje kose. Naime, mogu oštetiti vlasište ako se koriste prečesto.

Ako ih koristite često i mislite da je vrijeme da pauzu ili ako ste upravo ostali bez šampona za suho pranje, donosimo vam dvije alternative koje će vam dati identičan učinak.

Instagram / @missysueblog

1. Puder za lice u prahu
Ako nemate šampon za suho pranje pri ruci ili ako ste ga odučili izbjegavati, također možete zgrabiti veliku i meku četku za šminkanje i prozirni puder u prahu za lice. Jednostavno zaprašite kosu i spremni ste. Prednost ove tehnike je i to što ga možete precizno nanijeti pomoću četke.

2. Bebi puder
Bebi puder uistinu je pravo čudo koje pripada u svaku kupaonici bez obzira postoji li beba u kući ili ne. Nanesite ga na kosu i postupajte identično kao da ste nanijeli šampion za suho pranje. Zbog svoje bijele boje pripazite da dobro raščešljate kosu kako da ne ostali s bijelim slojem.