Muči vas pureća koža - evo kako je se riješiti

| Beauty |

Keratosis pilaris

Pojedina istraživanja pokazuju kako čak 50% stanovništva ima problema s purećom kožom. Pureća koža stručnog naziva keratosis pilaris ne predstavljaju nikakav zdravstveni problem, ali estetski itekako jesu problem.
Pureća koža manifestira se na površini kože gdje se pojavljuju točkice odnosno kvržice veličine pribadače. Koža je na dodir vrlo hrapava, a može biti i crvena. Keratosis pilaris ne izaziva nikakvu bol niti bilo kakve slične simptome. Najčešće se javlja na nadlakticama ili bedrima.
Zašto dolazi do pureće kože?
Do pureće kože odnosno keratosis pilarisa dolazi kada se višak proizvedenog keratina skuplja u folikulu dlake. Najčešće se javlja u dječjoj dobi i to većinom kod djevojčica. Pureću kožu češće ćemo pronaći kod osoba sa suhom kožom, alergijama i atopijskim dermatitisom, a novija istraživanja ukazuju na veću učestalost, pureće kože, kod osoba svjetlije puti.
Kako njegovati pureću kožu?
Iako lijek za pureću kožu još uvijek nije otkriven ono što će Vam zasigurno pomoći jest pravilna njega kože. Budući da se keratosis pilaris češće javlja kod osoba sa suhom kožom važna je hidratacija. Bitno je koži pružiti dovoljno hidratacije, a to možete postići pomoću krema za kožu koji se baziraju na ureji. Losioni za kožu s urejom pogodni su za svakodnevnu primjenu. Ureja veže vlagu u koži. Kako bi rezultati bili vidljivi kremu je poželjno nanositi nekoliko puta na dan na zahvaćena područja. Ono što je također pogodno za rješavanje pureće kože jest piling. Piling zahvaćenih područja radite svakodnevno prilikom tuširanja. područja zahvaćena keratosis pilarisom također možete trljati pomoću spužvice za pranje tijela.
Kako bi se riješili pureće kože ono što Vam je najviše potrebno jest upornost. Budite uporni i strpljivi i rezultati će se pokazati.