Muče li vas strije - evo kako ih se riješiti

| Beauty |

Kako smanjiti vidljivost strija?

Strije su, uz celulit, neželjeni gost svakog ženskog tijela. Mnoge žene se osjećaju neugodno u svome tijelu upravo zbog strija, a budući da se bliži ljeto i sezona golišave kože mi ćemo vam u nastavku teksta otkriti trebaju li vas strije zabrinjavati, kako ih se možete riješiti te kako ih trebate tretirati odnosno kako trebate tretirati kožu kako bi spriječile odnosno umanjile nastanak strija.
Što su to strije uopće?
Strije su oštećenje vezivnog tkiva nastalo uslijed prebrzog rastezanja kože ustvari one su neka vrsta ožiljka vezivnog tkiva. Pri naglom rastezanju kože vezivno tkivo se ne može tako brzo prilagoditi i dolazi do njegova oštećenja. Strije se javljaju i kod žena i kod muškaraca na području koje je najviše izloženo rastezanju i rastu kože, a to su: ramena, nadlaktice, grudi, trbuh, bokovi, bedra i stražnjica.

Kako smanjiti vidljivost strija?

Kako se riješiti strija?
Strije treba preduhitriti jer kako se kaže bolje spriječiti nego liječiti. Nastanak strija možete spriječiti tako što ćete svoju kožu održavati hidriranom to jest vlažnom jer vlažnost je ono što kožu čini elastičnom, a upravo je elastičnost kože ono što može spriječiti nastanak strija. Stoga mažite svoju kožu kremom minimalno jedanput dnevno. Također preporučuje se hrana bogata bjelančevinama i vitaminom C te održavanje zdrave tjelesne mase. Strija se nije moguće u potpunosti riješiti jednom kada su nastale no ako nisu prevelike mogu se znatno smanjiti da se gotovo ni ne vide. Osim što mnogobrojne poliklinike i kozmetički saloni u svojoj ponudi imaju tretman laserskog uklanjanja strija, njih je moguće tretirati i kod kuće. Od prirodnih pripravaka mogu pomoći eterična ulja poput ulje lavande, sandalovine, tamjana ili pak mandarine, pomiješana s baznim uljem. Mješavinu ulja treba nanijeti na područje zahvaćeno strijama i umasirati u kožu. Zbog toga što hidratizira i zacjeljuje ožiljke ulje kokosa, avokada ili divlje ruže također može biti od pomoći. Protuupalni, regenerirajući i hidratantni gel aloje također može pomoći ublažiti neželjene ožiljke ako se dva puta na dan umasira u područje sa strijama. Na tržištu možete pronaći i razne kreme koje ublažavaju vidljivost strija i sprječavaju nastanak novih.
Trebaju li vas smetati strije?
Normalno je da svi želimo biti najljepša verzija sebe, ali strije su najnormalnija pojava koja se javlja kod većine ljudi kako žena tako i muškaraca. Strije vam ne trebaju biti trn u oku, ali ako to jest tako savjetujemo vam da ih tretirate na ispravan način kako bi smanjili njihovu vidljivost i osjećali se bolje u svojoj koži.