Može li ženska kratka kosa biti seksi?

| Beauty |

Anica Kovač

Jedan od glavnih ženskih aduta zasigurno je lijepa i njegovana kosa. Prije su brojne uzdahe kod muškog roda izazivale duge i nestašne kovrče koje bi lagano padale te tako još više doprinosile ženskom seksipilu. No u zadnje dvije godine svjedoci smo pravog trenda kratkih te pomalo dječačkih frizura koje mnogim ljepoticama savršeno pristaju uz njihove crte lica.

S jednom takvom očarala nas je hollywoodska glumica Charlize Theron. Ova plavuša bila je pravo osvježenje na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, a u stopu je prati i „poznata slatkica“ Anne Hathaway čiji neodoljivi osmijeh izvrsno odgovara novom looku. Nekim ljepoticama je ova dužina kose već godinama zaštitni znak tako da Halle Berry, Carey Mulligan i Michelle Williams ne možemo drugačije niti zamisliti.

Lorena Nosić
Lorena Nosić

Ni naše domaće zvijezde ne zaostaju za ovim svjetskim trendom. Prva koja nam pada na pamet je prelijepa glumica i odnedavno tv voditeljica Lorena Nosić koja kratku kosu nosi od 25 godine života te koja nam je priznala da ju je mladenačka znatiželja i želja za promjenom nagnala da ošiša duge uvojke. "Sa zadovoljstvom gledam na novi trend hollywoodskih ljepotica koje su se odlučile za kraće varijante, a posebno mi je drago jer sam ih preduhitrila već odavno" kroz smijeh nam je rekla simpatična Lorena.

Još jedna lijepa voditeljica u nizu kratko ošišanih je plavokosa Ana Mišćević koja ultra kratku kosu nosi već godinama, a iskreno nam je priznala da se više ni ne sjeća motiva koji ju je naveo na šišanje kose. "Zbog kvalitete svoje kose koja nikako nije pogodna za duge kovrče, odlučila sam se na frizuru koja je godinama moj zaštitni znak, ali svakako ne preporučujem kratku frizuru svima jer ne stoji sve svakome." Ana misli da kratka kosa u nekim slučajevima može izgledati puno zavodljivije i ženstvenije od duge.

Tijana Šafar - Vujić
Tijana Šafar - Vujić

Prekrasna Tijana Šafar - Vujić, bivša manekenka i tv voditeljica, također se odavno odlučila za kraću varijantu kose. "Nakon što sam vidjela Charlize Theron u Astronautovoj ženi, odmah sam poželjela kratku frizuru" otkrila nam je predivna Tijana. Iako voli vidjeti žene koje imaju dugačku kosu ne namjerava puštati kosu jer je zadovoljna svojim izgledom.

Lana Klingor
Lana Klingor

Pjevačica i PR-ica Lana Klingor otkrila nam je da se za kratku frizuru odlučila nakon što je rodila jer joj je praktičnost bila na prvom mjestu. "Zbog tadašnjih brojnih obaveza izgubila sam volju odlaziti na višesatne tretmane frizeru te sam se upravo zbog manjka vremena odlučila na drastičnu promjenu" povjerila nam je Lana kojoj se u to vrijeme najviše sviđala Rihannina frizura te je svoju napravila po uzoru na nju.

Jedna od glavnih junakinja popularne serije Larin izbor, Ecija Ojdanić također nas je nedavno iznenadila s promjenom imidža, ošišavši svoje duge uvojke, a u šali voli reći da sad izgleda poput pravog dječačića. Bivša Miss Hrvatske Anica Kovač jedna je od onih sretnih žena kojima pristaje bilo kakva frizura ili odjeća, a već dugo niz godina kratka kosa njen je zaštitni znak.

Iako se ukusi razlikuju pa tako i ljudska mišljenja, ove dame nam samo potvrđuju da se s jednakim šarmom i stilom može nositi i duga i kratka kosa, ali ono što je uistinu bitno nije u dužini kose. Zato žene, ne robujte predrasudama nego nosite kosu onako kako vi želite, bilo dugu ili kratku!