Morska sol za kosu

| Beauty |

Instagram/ @bridget

Tko bi rekao da će jednostavna namirnica poput morske soli zauzeti važno mjesto u ormarićima popularnih beauty blogerica širom svijeta?

Djevojke zadužene za izradu tutorijala vezanih uz kosu, oduševljene su morskom soli, a dok je neke u bočicama miješaju s vodom, druge je ubacuju u šampon.

Zašto su svi ludi za morskom soli?

- Ako imate kosu koja super prima kovrče, možete isprobati i ovaj trik – na mokru kosu poprskajte vodu s morskom soli, izgužvajte je rukama pa lagano osušite fenom.

- Sol pomiješana s vodom na kosi je prirodni piling pa bez oštećenja s vlasi uklanja nakupljenu nečistoću i nataložene proizvoda za stiliziranje. Morsku sol sa šamponom je najbolje pomiješati u zasebnoj bočici pa nakon šamponiranja kosu isprati hladnom vodom. Kosa će dobiti nevjerojatan sjaj i biti lepršava.

- Cure koje obožavaju “valove s plaže” također bi trebale probati učinak koji na kosi ostavlja morska sol. U bočicu s raspršivačem stavite vodu i 3 žlice morske soli pa sve dobro pomiješajte. Nakon što napravite frizuru, kosu lagano poprskajte ovom smjesom kako bi dobila pravi “morski look”.