Minimalizam u skincare režimu je ključ za zdraviju kožu

| Beauty |

 

Instagram/@maisonseasons

Manje je više.

Održavanje stvari u vašim životima što jednostavnijima i minimalnima pruža neodoljivu satisfakciju slobode.

Jeste li ikada razmišljali da bi vaša skincare rutina trebala sadržavati što manje različitih sastojaka koji vašoj koži škode jednako koliko joj i pomažu? Dermatolozi savjetuju da se skincare režim održava što jednostavnijim.

U potrazi za vrhunskim izgledom navikli smo pretjerano čistiti i iscrpljivati svoju kožu čime uklanjamo kožne barijere koje zadržavaju vlagu i zaglađuju lice. Prekomplicirana skincare rutina nadražuje i isušuje kožu lica, a neki sastojci mogu uzrokovati razne alergije i preosjetljivost kože koja se odlikuje crvenilom, suhoćom ili općim osjećajem nelagode na koži. Zato bi se svi trebali okrenuti minimalističkoj formulaciji skincare proizvoda.

Što je zapravo minimalistička formulacija? To su proizvodi koji sadrže deset ili manje sastojaka u svojoj formuli, za razliku od nekih formulacija koje mogu sadržavati više od 30 sastojaka. Sastojci koje trebate tražiti u beauty proizvodima su oni koji potiču stvaranje barijera kože te su nježni, hidratizirajući i smirujući te sadrže glicerin, ceramide, niacinamide i hijaluronsku kiselinu.

Minimalističke formule njeguju kožne barijere i vraćaju ih u život te osiguravaju da zdrave kožne barijere ostanu uravnotežene i netaknute. Zato vam preporučujemo da svoju skincare režim pojednostavnite jer manje, uistinu, je više.

Vaša koža je vaš najveći organ i važno je ispravno se brinuti o njoj te ne pretjerivati u količini kemikalija koje svakodnevno nanosite na nju.