Micelarna voda; proizvod kojeg se ne odričemo

| Beauty |

Stylecaster.com

Otkako se pojavila na tržištu, micelarna voda ne prestaje biti sastavni dio naše svakodnevne rutine. 

Čišćenje lica je najvažniji korak za zdravlje i ljepotu kože. Ono uklanja višak sebuma i znoja te odumrle stanice na površini kože, prljavštinu iz okoliša i šminku. Kad su nečistoće temeljito uklonjene i pore očišćene, proizvodi za njegu kože lakše se apsorbiraju i njihova je učinkovitost puno veća.

Micelarna voda je već godinama prva na listi metoda za skidanje šminke među manekenkama i top modelima jer im je potrebno učinkovito sredstvo koje skida šminku, a ujedno i njeguje kožu.

Molekule u micelarnoj vodi  su sagrađene od masnih kiselina koje se dobijaju iz prirodnih šećera, a kad micelarnu vodu stavite na pamučnu blazinicu, micelarne molekule se aktiviraju štiteći kožu od svih štetnih utjecaja i zagađenja. Za razliku od mlijeka ili maramica za skidanje šminke koje sadrže ulje i masnoće, micelarna voda je nježna i ne ostavlja masne tragove, a koža zaista diše.

Micelarna voda ne samo da čisti kožu, nego je tonizira i hrani, a sve bez grubih sapuna, mirisa ili alkohola.

Čišćenje lica micelarnom vodom se preporučuje za sve tipove kože. Žene s masnijom kožom će možda steći dojam da im lice nije temeljito očišćeno, ali za sve ostale je micelarna voda rješenje kada ste preumorni za svoju večernju rutinu.