Mentalni fitness - novi trend u beauty svijetu

| Beauty |

Meditacija
Meditacija

 Vježbate, zdravo se hranite i dovodite svoje tijelo u formu? Bravo za vas! No ako ne obraćate pažnju na mentalni fitness koji je gotovo jednako važan, odrađujete tek pola posla. Mislite da se šalimo? Ne, bez mentalnog zdravlja biti ćete manje motivirani, manje ćete paziti na sebe i lakše pasti u zamku nezdravih odluka. Ako se zdravo hranite i vježbate sigurno ćete se i bolje osjećati, ali postoji još toliko toga čime možete poboljšati psihičko stanje. Dodajući mentalni aspekt u jednadžbu u apsolutnoj ste sinergiji s vašim tijelom, a u nastavku donosimo par savjeta i tehnika koje će vam olakšati i taj posao...

1. Vizualizacija

Vizualizacija je tehnika kojom unapređujete sva područja u vašem životu. Zamišljajući stvari koje želite ostvariti u životu u biti pričate s vašom podsvijesti. Tako vizualizacija pomaže stvoriti most između trenutne stvarnosti i željene stvarnosti. Ako vizualizirate nešto neizvedivo izazivate najveću prepreku – strah.

2. Relaksacija

Svi smo pod stresom. Neki zbog škole, drugi fakulteta, treći djece, posla i svakodnevnog života. Opuštanje je u takvim situacijama neophodno i nužno za naše sveopće zdravlje. To ne znači da ćemo se opuštanjem riješiti stresa i odjednom postati zen i imuni na svakodnevne životne probleme, ali će nam uvelike olakšati borbu s istima. Nađite vremena za sebe i ako niste tip koji će jogom ili meditacijom otpuštati stres, zatvorite oči na barem 15 minuta do pola sata i ne razmišljate o ničemu.

3. Povezanost

Čovjek je stvoren da bi bio društveno biće. Za naše je mentalno zdravlje neophodno izmjenjivati ideje, stavove ili jednostavno slušati. Bitno je smijati se kako bi stvorili endorfine, bitno je procesuirati emocije pričajući o njima s drugima, bitno je imati prijatelje i obitelj kako bi se osjećali sigurno i voljeno. Ako se pak želite osjećati potrebnima, nema ništa plemenitije od volontiranja ili čineći dobra djela.

4. Zahvalnost

Nailazeći na probleme koji nas prate kroz život, vrlo smo često fokusirani samo na ono negativno i ono što trenutno ne možemo imati. Vjerujte nam, bili biste puno zadovoljniji kad bi se više fokusirali na pozitivne stvari i sve uspjehe koje ste do sada ostvarili. Ne kažemo da će ova filozofija riješiti sve probleme niti osigurati sredstva za normalan život, ali će vam definitivno dati poticaj da krenete s donekle pozitivne točke.