Maslinovo ulje najbolja je alternativa proizvodima za čišćenje lica

| Beauty |

Ulja su najbolje rješenje za prirodnu i učinkovitu njegu lica. Ulja za lice uravnotežuju nečistu i mješovitu kožu, dok ulja za kosu krhkoj kosi vraćaju život te joj daju sjaj i gipkost. Sada je potvrđeno još jedno područje primjene ulja, i to onog maslinovog.

Svakodnevno čišćenje lica maslinovim ulje dati će vam nevjerojatne rezultate. Čišćenje s maslinovim uljem trenutačno koriste brojne zvijezde Hollywooda na čijoj blistavoj koži i sjaju smo uvijek zavidni. Također, maslinovo ulje često upotrebljavanu u Aziji, a svi znamo da su Azijatkinje poznate po čistoj koži bez proširenih pora.

Dok uobičajena ulja za čišćenje lica često sadrže konzervanse i kemikalije koje su štetne za kožu te se često pojavljuju iritacije i crvenilo pogotovo na osjetljivoj koži. Maslinovo ulje je 100% prirodno i jednako djelotvorno. Nježno i temeljito čisti pore od prljavštine, ostataka šimike, ali i viška ulja (ulje otapa ulje).

Istodobno, sebum koji izlučuje koža se uravnotežuje uz očuvanje prirodnog zaštitnog sloja kože. Osim toga, maslinovo ulje ima visok sadržaj vitamina E i razne antioksidanse koji usporavaju proces starenja kože i štite stanice od sušenja, a sve upale brže će se zaliječiti. Za čišćenje lica koristite isključivo hladno prešano maslinovo ulje koje ne sadrži parfeme i druge dodatke.

Utrljajte maslinovo ulje između suhih dlanova te ga nanesite na lice i nježno masirajte nekoliko sekundi. Zatim navlažite ručnik od mikrofibre s toplom vodom i uklonite ulje. Ponovite postupak dok se prljavština više ne vidi na ručniku.