Marula ulje: beauty booster za suhu kože

| Beauty |

Instagram / @marulabeauty

Napravite mjesta u svojoj kozmetičkoj torbici, jer vam donosimo pravi beauty eliksir. Afrička najcjenjenija tajna koja se smatra jednim od najkorisnijih ulja za kožu i kosu.

Ovaj eliksir ljepote dobiva se iz afričkog stabla Marule. Dom ovog stabla je južna Afrika te raste na otvorenim travnjacima dajući sjenu u obilju sunca. Stablo naraste do visine od 15 do 20 metara i ima zanimljivu i razgranatu krošnju sa žutim plodovima. Plod Marule ima mekano tijelo i čvrstu sjemenku koja je bogata uljem.

Marula sadrži visok udio proteina, limunsku i jabučnu kiselinu, voćni šećer, fosfor, magnezij, bakar, cink, tiamin.. Marula se koristi za proizvodnju pića, najčešće onih alkoholnih, ali u zadnje vrijeme osvaja svijet kozmetika i to s dobrim razlogom.

Instagram / @marulabeauty

Ovo ulje ima bogatu tradiciju kod afričkih žena. Ulje Marule je idealno za suhu kožu, jer ima iznimno hidratantno djelovanje i učinak. Visoki sadržaj palmitinske i stearinske kiseline, idealan je za jačanje lipidnog filma kože. Osim toga, ulje Marule šiti od okolišnih utjecaja, smanjuje crvenilo kože i sadrži puno vitamina C koji je zaslužan za stvaranje kolagena.

Instagram / @marulabeauty