Mapiranje lica: Koža lica i zdravlje

| Beauty |

Instagram / @nicolebernardes

Koža je ogledalo zdravlja. Tradicionalna kineska medicina koja postoji već nekoliko tisuća godina, vjeruje kako je moguće donijeti zaključke o općem zdravlju kroz analizu kože lica . Ta vrsta analize zove se mapiranje lice.

Mapiranje lica dijeli lice u pet različitih optičkih dijelova koji reagiraju na organe u tijelu. Svatko tko pati od crvenila kože, bubuljica i prištića, može koristiti ovu metodu kako bi saznali što se događa s njihovim tijelom. Znamo da je pravilna njega lica ključna za zdravu kožu, međutim postoje i drugi faktori koji utječu poput prehrane, okoliša u kojem živimo, prirodna otpornost kože i cjelokupno zdravlje tijela.

Prištići na čelu
Čelo je povezano s probavnim sustavom, mjehurom i jetrom. Prištići na čelu mogu biti znak netolerancije na određenu hranu, ali i nezdravu prehranu. Ako u tijelu postoje toksini koji ometaju probavni trakt, pojavljuju se problemi s nečistom kožom. Ako je problematično područje između obrva razlog može biti i stres. Koža se opušta i regenerira nakon dovoljno sna, puno vode i sa zdravom prehranom. Detox je najbolji lijek za dubinsko čistu kožu i tijelo.

Nečistoće i miteseri na nosu
Miteseri na nosu najčešće su uzrokovani lošim čišćenjem lica, jer su pore na nosu veće i samim time sve nečistoće i šminka lakše ulaze u njih. Svatko tko redovito i temeljito čisti lice, ali se ne može riješiti mitesera ima mogućnost da pati od hipertenzije, odnosno povećanog krvnog tlaka. Nos je povezan sa srcem, plućima i gušteračom.Mnogo vježbanja, voće i povrće pomoć su kod ovog problema u kineskoj medicini.

Instagram / @nicolebernardes

Crvenilo na obrazima
Obrazi su ogledalo pluća i dišnog sustava. Crvenilo na obrazima ukazuje da je tijelo oslabljeno lošim zrakom u gradu, pušenjem ili alergijama. Redovito čistite svoje telefona, jer ih prislanjate uz lice a puni su bakterija koje se onda prenose na kožu.

Tamni krugovi oko očiju i prištići oko ušiju
Ovi problemi ukazuju na bubrege, odnosno njihov oslabljen rad. Također, mogu biti posljedica alkohola, puno kofeina i nezdravog načina života. Tijelo se najbolje detoksificira pijenjem puno vode. Voda ispire sve toksine iz tijela, poboljšava cirkulaciju i aktivira metabolizam.

Crvenilo i prištići oko usana i na bradi
Uzroci crvenila i prištića oko usta i brade mogu biti povezani s menstrualnim ciklusom ili gastrointestinalnim problemima. Opet, svjesna prehrana može pomoći.