Mapa akni: koju poruku vam šalju akne koje se pojavljuju na određenim područjima

| Beauty |

Akne Face Map: kako pročitati poruku koju vam šalju akne

Nažalost sve je više onih koji muku muče s aknama. Uzrok nastanka akni vrlo je širok, a kako bi znali liječiti vaše akne prvenstveno je bitno saznati koji je uzrok njihova nastanka.
Akne se mogu pojaviti na različitim mjestima na vašem licu, a svako mjesto nastanka akni vam šalje određenu poruku. Koju poruku vam šalju vaše akne možete saznati u nastavku članka.

Akne Face Map: kako pročitati poruku koju vam šalju akne

1. Područje čela
Ako vam se akne javljaju na području čela onda vam vaš organizam šalje poruku da premalo spavate ili pak da su vam ishrana i probava vrlo loše.
2. Područje obraza
Akne koje se pojavljuju na obrazima najčešće su izazvane hormonalno ili je uzrok njihova nastanka prljava jastučnica ili maska za lice.
3. Područje čeljusti
Javljaju se pak vaše akne na području čeljusti uzrok, također, mogu biti hormoni ili pak neuravnotežena ishrana.
4. Područje obrva
Područje obrva koje je zahvaćeno aknama vam najčešće šalje poruku da trebate promijeniti svoje make up proizvode. Isto tako uzrok može biti loša ishrana i premali unos tekućine odnosno vode.
5. Područje kose
Hairline odnosno područje gdje vaše vlasište prestaje, a koža započinje također može biti prekriveno aknama, a uzrok ovih akni vjerojatno su proizvodi za kosu koji vam ne odgovaraju.