Mali trikovi kojima možete sakriti neželjeni izrast kose

| Beauty |

Izrast ima skoro magičan način da se pojavi od niotkuda. Jednog dana vaša kosa izgleda odlično; možda ste taman počeli primjećivati rast kose, ali u količini koju ćete samo vi primijetiti. Zatim, iz vedra neba, pogledate se u ogledalu i odjednom vas dočeka vaš itekako vidljiv, nekoliko centimetara dug izrast...I tada kreće panika! No ne brinite, donosimo 3 lukava načina kako ga prikriti i što učiniti kada vam izrast kvari cijelu frizuru...

Promijenite razdjeljak 

Ako uvijek razdjeljujete kosu na istom mjestu, taj dio kose se prirodno spljošti i tako se vaš izrast više vidi. Razdijelite kosu na drugoj strani i ostavite ju razbarušenu. Ništa više ne naglašava izrast od ravne, beživotne kose. Ili, zaboravite na razdjeljak u potpunosti i podignite kosu u rep, pletenicu ili punđu.

Poradite na volumenu i teksturi kose

Što više možete podignuti svoju kosu s tjemena, to bolje! Volumen oko korijena kose učinit će boju manje vidljivom. S obzirom na to da kosa nakon nekoliko dana od pranja izgleda beživotno, koristite šampon za suho pranje kose kako biste dobili volumen u kosi i riješili se viška ulja s korijena. Plus: šampon za suho pranje će stvoriti teksturu kojom ćete lakše sakriti izrast.

Koristite sjenilo za oči

Sjenilo za oči, ili možda bolje rečeno, najraznovrsniji proizvod u vašoj kozmetičkoj torbici, čini čuda na kosi! Pronađite mat nijansu koja odgovara vašoj boji kose i nanesite ju na vaš razdjeljak ili izrast s četkicom. Nemojte pretjerati s količinom sjenila u početku, uvijek se možete vratiti i popraviti ili nadodati sjenilo gdje treba.