Male tajne prirodno lijepe kose

| Beauty |

Već duže vrijeme bojite svoju kosu i posljedice stalnog dodira kose s kemikalijama su očigledne te smatrate da je hitno potrebno vratiti prirodni sjaj vašoj kosi? Ljeto je posebno isušuje i zaista je važno da svojoj kosi posvetite dovoljno pažnje kako bi joj se vratila sva prirodna ljepota. Priupitali smo poznatu stručnjakinju za kosu Rene Damjanić Inglese iz Frizerskog salona "Rene" da nam otkrije male tajne kako njegovati kosu ljeti...

1. Izbjegavajte nekvalitetne šampone koje možete prepoznati po niskim cijenama, što naravno nije uvijek pravilo, ali u većini slučajeva jest, jer u sebi sadrže sastojke koji se koriste i za izradu deterdženata za suđe. Takvi šamponi samo će uništiti vašu kosu i oduzeti joj i posljednji sjaj. Radije pratite akcije provjerenih marki preparata i samo takve kupujte, ali po povoljnijim cijenama.

2. Topla maska za kosu je ljeti jako prepučljiva, ne morate trošiti na nju basnosnovne cifre, napravite najbolju - domaću, od meda i maslinovog ulja ili od drugih prirodnih sastojaka koji mogu vratiti sjaj vašoj kosi i spriječiti dalje pucanje.

3. Da, istina je! Pravilna prehrana je bitna i za ljepotu kose. Dovoljna količina vitamina u svakodnevnoj ishrani ojačat će korijen i poboljšati kvalitetu vaše kose.

4. Ako imate jako kovrčavu kosu, budite pažljivi prilikom češljanja jer je grubo češljajući možete dodatno oštetiti. Češljanje je svakako potrebno i ravnoj kosi jer joj pruža dodatni sjaj. Bitan je i izbor češlja ili četke kojom češljate kosu, ako imate gustu kosu kupite četku sa ravnim završecima, a ne s kuglicom na kraju jer će vas više čupati i teže ćete se počešljati. 

5. Obratite pažnju na to i da proizvodi kojima njegujete kosu ljeti budu posebno bogati vitaminskim i biljnim sastojcima koji će nahraniti vašu kosu jer joj ljeti treba više pažnje i zaštite jer je sunce dodatni isušuje.

6. Uvijek imajte na umu bitnost redovnog šišanja. Ako su vam vrhovi ispucali, obavezno posjetite frizerski salon (barem jednom u dva mjeseca) i riješite se ružnih vrhova jer će odmah kosa "prodisati", postati zdravija, a i lakše ćete se rašćešljavati.