Makeup tehnike koje ipak trebamo ostaviti profesionalcima

| Beauty |

 Samo zato što je neki makeup trend popularan ne znači da će dobro izgledati na svima. Postoji toliko različitih makeup tehnika koje vam mogu pomoći da usavršite svoj idealni individualni look, ali (nažalost) u velikoj većini slučajeva, bolje ih je ipak prepustiti profesionalcima... U nastavku saznajte kojih 10 trikova trebate hitno prestati slijediti.

KOCKASTE OBRVE

Što tanje obrve bile su hit prije 15-tak godina, ali guste i deblje obrve u posljednjih nekoliko godina su ponovno postale popularne. Ako ste blagoslovljeni obrvama ala Cara Delevigne onda vam je i lagano popunjavanje olovkom dovoljno, ali djevojke koje imaju prirodno tanje obrve imaju potrebu precrtavati ih te najčešće postižu neprirodan look. Zapamtite, manje je više!

PRECRTANE USNE

Zbog Kylie Jenner svi smo počeli precrtavati usne kako bismo postigli isti izgled. Istina je da se laganim obrubljivanjem može postići izgled punijih usana, ali vrlo je tanka granica između očite, pretjerane crte i nježnog uokvirivanja. 

5 trikova koji će učiniti vaše usne vidno većima
5 trikova koji će učiniti vaše usne vidno većima

PRETJERANO KONTURIRANJE 

Još jedan trend koji možemo zahvaliti Kardashiankama. Uvjerile su nas da je konturiranje tajna užeg i tankog lica, ali imajte na umu da ovo vrijedi samo kad ste pred kamerom ili fotoobjektivom. U svakodnevnom životu, malo bronzera sasvim je dovoljno.

STROBING

Drugim riječima, highlightanje bez konturiranja. Ali, vjerujte nam, previše highlightera na jagodicama može postići potpuno suprotan efekt. Izgledat ćete masno i neprirodno, a to nikako ne želite za svoj svakodnevni look.

Baking tehnika
Baking tehnika

BAKING

U doslovnom prijevodu s engleskog - pečenje; i pritom ne mislimo na onu pitu koju imate na umu. U beauty svijetu, baking je makeup tehnika ostavljanja translucentnog pudera na licu i do nekoliko minuta kako bi se fiksirao puder i korektor. Nakon nekoliko minuta, uklanjate višak translucentnog pudera s lica i rezultat bi trebao biti izgled retuširane kože. Ali na ovaj način dodajete samo još više slojeva vašoj koži koja zbog debelih slojeva šminke izgleda sve samo ne savršeno. 

PREVIŠE BRONZERA

Bronzerom bi trebali postići izgled osunčane kože, ali čak i s malo previše bronzera na licu možete dobiti gotovo narančasti look koji nikako ne želite! 

PRENAGLAŠEN SMOKEY-EYE

Dobar smokey-eye idealan je makeup look za noćni provod. Tamna sjenila stvaraju izgled sjena i dubina na očima, ali ako ih ne nanosite kako spada dobit ćete pravu makeup katastrofu na očima. 

Napravite luksuzni smokey eye u samo 4 koraka
I gotovi ste!

OMBRE USNE

Ombre usne podrazumijevaju nekoliko različitih nijansa ruža kako bi se postigao gotovo gradijentni efekt. Tko ima vremena ujutro nanositi nekoliko različitih proizvoda na usne, ha? Mi ne.

EKSPLOZIJA ŠLJOKICA

Šljokice na cijelim kapcima trend su koji hitno želimo zaustaviti. Malo šljokica nikako ne škodi, ali nema potrebe da vam inspiracija za makeup bude Lady Gaga.

GRUDASTE TREPAVICE

U 2015. godini vratio se trend grudastih trepavica koje izgledaju kao da 3 dana niste skinuli maskaru. Ono što je nekoć bila najveća makeup pogreška ubrzo je postao poželjan trend. Zašto? Nije ni nama jasno...