Makeup prilagođen baš za vašu boju očiju

| Beauty |

Plave, smeđe ili zelene oči?
Plave, smeđe ili zelene oči?

  Oči su ogledalo duše - pa zašto ih ne biste učinili što posebnijima, ljepšima i upadljivijima? Upravo ovdje dolazi glavna tema našeg današnjeg članka - makeup prilagođen baš za vašu boju očiju!

Odgovarajuće nijanse makeupa mogu vaše oči pretvoriti u zvijezde cijelog looka i učiniti ih najvećim, najboljim i najljepšim verzijama sebe. Kako biste postigli njihov puni potencijal i naglasili njihovu boju maksimalno, skupili smo nekoliko savjeta i odgovarajućih proizvoda koji će vam u tome pomoći. 

1. SMEĐE OČI

Baš zato što su neutralne boje, smeđim očima dobro stoji svaka boja iz palete. Posebice će ih naglasiti brončano-zlatne nijanse, a tamno plavi eyeliner stvorit će nešto nježniji kontrast od uobičajenog crnog. Kako biste još jače istaknuli smeđe oči, posegnite za kontrastnim bojama hladnijeg podtona poput primjerice srebrne, sive i boje ugljena. Sjenila zelenih tonova će također smeđe oči učiniti vizualno svjetlijima.

Za smeđe oči: Clinique Chubby Lash Fattening Mascara u nijansi "Massive Midnight" i
Za smeđe oči: Clinique Chubby Lash Fattening Mascara u nijansi "Massive Midnight" i Lancome Color Design 5 Shadow and Liner Palette "Bronze Amour"

2. PLAVE OČI

Zato što su po prirodi svjetlije, neutralni i lagani tonovi najbolje izgledaju na plavim očima. Tamne i oštre boje poput crne, tamno smeđe i ljubičaste jednostavno izgledaju malo prejako. Umjesto njih, posegnite za nježnijim nijansama narančastog podtona poput koraljne, zlatne, boje šampanjca i terakote.

Za plave oči: Chanel Les 4 Ombres Quadra Shadow ($61) u nijansi "Eclosion"
Za plave oči: Chanel Les 4 Ombres Quadra Shadow ($61) u nijansi "Eclosion"

3. ZELENE OČI

Zelene oči su stvorene za ljubičasta sjenila i eyelinere. Sve nijanse ljubičaste i lila boje istaknuti će njihovu prirodnu svježinu i izgledat će još ubojitije i oštrije. Zelenoj boji je komplementarna i crvena boja - stoga možete izabrati nijanse crvenkastih podtonova poput brončane, bordo ili mahagonije.

Za zelene oči: Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Eye Pencil u nijansi "Night Violet" i Bobbi Brown Long-Wear Gel Eyeliner u nijansi  "Chocolate Shimmer Ink"
Za zelene oči: Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Eye Pencil u nijansi "Night Violet" i Bobbi Brown Long-Wear Gel Eyeliner u nijansi "Chocolate Shimmer"

4. SIVE OČI

Iako su puno rjeđe od tipičnih plavih/zelenih/smeđih očiju - sive oči izgledaju savršeno s bojama koje naglašavaju njihovu mističnu nijansu. Odaberite srebrne, ledeno plave i sivkaste nijanse. 

Za sive oči: Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Eye Pencil u nijansi "Smoke" i Shiseido Shimmering Cream Eye Color u nijansi "Tin"
Za sive oči: Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Eye Pencil u nijansi "Smoke" i Shiseido Shimmering Cream Eye Color u nijansi "Tin"

5. SMEĐE-ZELENE OČI

Prema nekima i najljepša boja očiju, mješavina smeđe i zelene, izgleda najbolje u kombinaciji s metalik zlatnim i maslinasto-zelenim nijansama žutih podtonova, koje naglašavaju svjetlost u ovoj boji očiju. Smeđe-zelene oči također izgledaju odlično s nešto svjetlijim nijansama ljubičaste, poput lila boje.

Za smeđe-zelene oči: Bobbi Brown Surf Eye Palette ($65)
Za smeđe-zelene oči: Bobbi Brown Surf Eye Palette ($65)