Makeup 101: kako očistiti četkice za šminkanje?

| Beauty |

Kada su u mirujućem stanju, četkice za šminku skupljaju prašinu, bakterije i ostale nečistoće koje mogu uzrokovati pojavu prištića i iritacija na koži. Užas, tko to želi? Iz tog razloga redovito čišćenje vaših četkica za šminkanje treba biti dio vaše regularne rutine!

Kad ste već dali puno novaca za svoju kolekciju četkica, zašto se ne bi pravilno brinuli o njima? Potrudite se oprati svoje četkice barem jednom tjedno, ili više - ovisno o upotrebi istih. Pravilnim čišćenjem i njegom produžit ćete vijek četkicama i izbjeći bilo kakvu šansu od iritacija na koži.

Za duboko čišćenje i dezinficiranje, umočite četkice u plitku zdjelicu alkohola. Možete čak i obrisati ručke četkica s alkoholom. Sljedeći korak je pranje četkica u mješavini običnog šampona po vašem izboru i maslinovog ulja. Ova kombinacija pomoći će izvući i onu najdublju prljavštinu iz vaših četkica. Zapamtite, važno je koristiti mlaku vodu, a NE vruću koja može biti štetna za dlaku. Namočite četkice, ali nemojte dozvoliti da voda dođe do metalnog dijela koji drži dlaku zajedno jer će ljepilo popustiti i četkica će se raspasti! Kada završite, odstranite višak vode s četkice i polegnite ih na ručnik preko noći.

Velika greška koju ljudi često rade je namakanje četkica u vodi predugo. Voda nakon toga prodire do ljepila koje drži dlaku zajedno i opusti ga...i to je razlog zašto vam stalno ispadaju dlačice s četkica!