Majoneza je tajni sastojak koji pomaže u obnovi suhe kose

| Beauty |

Instagram/@lovisabarkman

Svatko od nas ima svoj način oblikovanja kose koji mu najviše odgovara.

Možda je to bojanje kose promjenom godišnjih doba, uvijanje pramenova ili vezanje kose u zaglađenu punđu, no bez obzira kako tretirate svoju kosu jedna stvar je svima zajednička - daju sjajne rezultate, ali oštećuju i isušuju kosu.

Najčešći znakovi suhe kose uključuju perut i lomljenje, a svi tražimo brza rješenja kojima bi našu kosu vratili u život.

Umjesto da kupujete skupe preparate koji sadrže dodatne kemikalije, posegnite u svoju smočnicu jer tajna leži u majonezi.

Naime, majoneza sadrži mnoštvo dobrih sastojaka koji pomažu obnoviti vašu kosu.

Za početak, žumanjci. Žumanjci jaja puni su aminokiselina koje pomažu rastu kose te kolagenom i proteinima. Oni, također, sadrže vitamine A, E, D, biotin, folat i masne kiseline – sve sastojke koji zadržavaju vlagu  i pomažu u poticanju rasta novih stanica.

Majoneza sadrži i ocat, a ocat octenu kiselinu koja učinkovito pomaže u uravnoteživanju pH vrijednosti vlasišta i u kontroli proizvodnje ulja.

Kada u jednadžbu dodate maslinovo ulje i limunov sok, imat ćete snažnije i čvršće folikule dlake u trenutku.

Majonezu na vlažnu kosu nanesite u količini šampona koju inače koristite prilikom pranja kose te ju nanosite od vlasišta prema vrhovima.

Jednom kada ste majonezu najeli na svoju kosu, preko glave stavite kapu za tuširanje i ostavite majonezu da djeluje kao maska u toplim uvjetima.

Nakon 15 minuta isperite majonezu kao što uvijek perete kosu i uživajte u rezultatima.