Loše party navike koje uništavaju kožu lica

| Beauty |

Instagram/@camilacoelho

S obzirom da je blagdanska sezona, već, dobro započeta i da se sve više blagdanskih zabava nalazi u vašim planerima, trebali biste razmisliti kakve posljedice ima razuzdan način života.

Koliko god ovo vrijeme bilo zabavno, ono može imati štetan utjecaj na vašu kožu.

U nastavku pročitajte tri navike sezonskih zabava koje najviše remete vašu kožu, zajedno sa savjetima kako suzbiti štetu.

Božićni kokteli

Blagdanska sezona često pokreće val društvenih događaja koji neminovno uključuju konzumaciju alkohola. Nije tajna da nagli porast unosa alkohola negativno utječe na nečiji organizam, ali on može i opustošiti vašu kožu.

Alkohol je jedan od najbržih načina dehidriranja kože. On praktički nema nikakvu hranjivu vrijednost i isušuje esencijalna ulja i hranjive tvari iz kože, a ako se koži oduzme vlaga, ona postaje siva, gubi podatnost i pokazuje znakove starenja.

Nije samo koža kojoj se uskraćuje vlaga zbog konzumacije alkohola. 

Vitamin A je hranjiva tvar koja podržava imunološki sustav i neophodna je za oči i kožu. Prekomjerna konzumacija alkohola može drastično smanjiti dozu vitamina A u tijelu. 

Vitamin A dobivamo iz izvora hrane koji sadrže retinol ili beta-karoten. 

Beta-karoten je najbolji način za dobivanje vitamina A zbog toga što ga tijelo pretvara potrebnom brzinom, čime se eliminira mogućnost toksičnosti. 

Ako imate planer koji, zbog prirode događanja koje pohađate, sadrži puno alkohola, savjetuje se da uzimate suplemente beta-karotena kako ne biste lišili svoje tijelo neophodnog vitamina A.

Šećer

Alkoholna pića često su napunjena šećerom i smatraju se visokima na glikemijskom indeksu. Slijedom toga, kada pijemo vino, pivo i koktele, doživljavamo nagli porast razine inzulina u tijelu. 

Taj bod u našoj razini šećera može potaknuti razne upale na koži, pa čak i stanja poput akni i rozaceje .

Velika potrošnja šećera znači više loših vijesti za one koji uživaju u božićnim koktelima i slasticama. 

Naime, šećer se veže na proteine ​​u procesu koji se naziva glikacija što zauzvrat dovodi do stvaranja AGE-ova koji su odgovorni za cjelokupno starenje, a iz toga proizlazi da veliki unosi šećera ubrzavaju proces starenja i uzrokuju prijevremeno starenje.

Nedostatak tekućine

Voda je prijeko potrebna nakon večernje konzumacije alkohola kako bi se spriječila dehidracija kože. Pobrinite se da pijete puno tijekom dana i nakon zabava.