Ljeto nije odgođeno – evo kako se pripremiti za godišnji odmor

| Beauty |

Prvo je bio koronavirus, pa onda kišni dani – činilo se kao da se sve urotilo protiv odlaska na odmor i ljeta o kojem smo maštali od početka godine. Međutim, iako se činilo da ljeta neće biti, ono ipak nije odgođeno i pred nama su konačno vrući dani! Znamo da vaša koža voli sunce, ali više od ičega ona voli – pravilnu zaštitu od sunca. Za preplanuli ten spremni smo napraviti sve, pa suviše brzo i lako zaboravljamo štetnosti izlaganja suncu. Zato je dobro obnoviti gradivo o SPF-u i podsjetiti se s kojim proizvodima morate opremiti kozmetičku torbicu prije odlaska na godišnji odmor.

Iako je sunce sve štetnije, srećom svake godine izlaze nove generacije proizvoda sa SPF-om koji, ne samo što štite kožu, nego ju hrane i njeguju. Pozdravite se s ljepljivim, teškim kremama za sunčanje koje ne odgovaraju vašoj koži: nema više isušene kože i akni uzrokovanih lošim proizvodima, nema više kompromisa između prekrasnog tena i izbjegavanja sunca zbog štetnih posljedica. Recite HELLO ovim mazalicama koje će vratiti vašu vjeru u kreme za sunčanje!

Kako bi dobili, ali i zadržali željeni ten, potrebno je ciljano kupovati preparate za zaštitu od sunca. Iako često gledamo samo visinu SPF-a na ambalažama, ove godine obratite pozornost i na oznake za UVA i UVB zaštitu kako bi kupili proizvode koji osiguravaju cjelokupnu UV zaštitu (Douglas Sun Protection Body Lotion SPF50, 200 ml/115 kni Douglas Sun Protection Face Cream SPF50, 50 ml, 99,90 kn).

Tekstura proizvoda gotovo je jednako važna kao i sastojci, zato birajte lagane i neljepljive proizvode koji neće dodatno opteretiti vašu kožu i zatvoriti pore (Diego Dalla Palma O'Solemio SUNCARE Transparent Spray SPF 50+, 150 ml/225 kn i Sol De Janeiro Bum Bum Sol Oil SPF 30, 90 ml/265 kn). Nikako nemojte zaboraviti dodatno zaštititi ona zapostavljena područja kože poput usana i tanke kože oko očiju, ali i dijelova kože na kojoj se nalaze madeži, ožiljci i tetovaže (Diego Dalla Palma O'Solemio SUNCARE Sun Stick SPF 50+, 8 g/199,00 kn).

Ako vam godišnji traje prekratko i nestrpljivi ste dobiti što prije ten na kojem će vam svi zavidjeti, posegnite za proizvodima poslije sunčanja koji u sebi sadrže aktivacijski kompleks s melaninom koji potiče brže tamnjenje te produžuje trajanje osunčane boje kože (Douglas Sun After Sun Refreshing Body Lotion, 200 ml/74,90 kn). Po povratku s godišnjeg i vraćanju u staru rutinu, ne zaboravite – hidratizacija, hidratizacija, hidratizacija! Nakon sunčanja koža će biti dehidrirana, zato joj trebaju samo provjereni beauty saveznici. Mirisna ulja naš su favorit jer će kožu ostaviti predivno mekanom i božanstvenom, a senzualni miris pratit će vas cijeli dan (Eisenberg Sublime Tan Face & Body Oil SPF 6, 100 ml/379 kn).

I dok je već značajan broj ljudi prihvatio činjenicu da se na odmor ne odlazi bez kreme s visokim SPF-om, samo ga rijetki koriste na dnevnoj bazi, odnosno čak i onda kad se ne sunčaju. Naime, imajte na umu da ljeti čak i kratko izlaganje suncu prilikom obavljanja svakodnevnih obveza može biti štetno. Zato obavezno uz sebe u torbici imajte superheroja koji će vam pružiti potrebnu zaštitu (Diego Dalla Palma O'Solemio SUNCARE Protective Cream Face & Body SPF 30, 150 ml/245 kn).

Sad kad smo vam napravili popis must-have suncare proizvoda, spremite se za posjet Douglas parfumerijama ili douglas.hr jer ćete u bogatoj ponudi novih formula zasigurno pronaći one koji će postati vaš najbolji prijatelj ovo ljeto. Nema na čemu!