La Roche-Posay predstavio novi Effaclar serum koji pomaže u borbi s problematičnom kožom

| Beauty |

la-roche-posay-effaclar-ultra-koncentrirani-serum-

La Roche-Posay, vodeći dermatološki brend za njegu osjetljive kože, predstavlja svoj prvi serum posebno osmišljen za kožu sklonu nepravilnostima kod odraslih, s komplementarnim djelovanjem kiselina za piling i umirujućih sastojaka. Novi Effaclar Ultra koncentrirani serum djeluje odmah, uz vidljiva poboljšanja kože već od jutra poslije prvog nanošenja.

Istraživanje koje je La Roche-Posay nedavno proveo među ženama u Hrvatskoj u suradnji s agencijom Hendal pokazalo je da akne nisu isključivo problem adolescentske dobi, već da se s tim problemom 31% žena susreće i u dobi od 20 do 40 godina. Ispitivanje je pokazalo da ženama pojava akni u odrasloj dobi uvelike utječe na samopouzdanje te da ih većina smatra kako akne mogu negativno utjecati i na njihovu prihvaćenost u društvu.

Da pojava akni narušava sliku o vlastitom tijelu, potvrdila je i psihologinja dr.sc. Vanja Putarek"S obzirom da su akne obično lako vidljive na licu, može se stvoriti osjećaj srama i osoba s problematičnom kožom tada negativno procjenjuje ljepotu svojeg lica, ali često posljedično i cijelog tijela. Rad na mentalnom zdravlju osoba s aknama vrlo je važan kako bi one imale bolju kvalitetu života te kako bi se tijelo lakše izborilo s aknama", upozorava psihologinja dr.sc. Putarek.


Effaclar Ultra koncentrirani serum vidljivo djeluje na izgled kože, što potvrđuje 78% korisnica koje su u samostalnom ispitivanju izjavile da njihova koža izgleda glađe, a tekstura kože je bolja već od prvog jutra. Visoka efikasnost i vidljivi rezultati seruma jednako su impresivni i poslije četiri tjedna primjene na bubuljice (-45%), mitesere (-20%) i tragove na koži (-49%). Serum dokazano djeluje na sprječavanje ponovnog pojavljivanja nesavršenosti kože i nakon prestanka primjene. Osim toga, serum je pokazao obećavajuće rezultate protiv znakova starenja kože, pri čemu je 92% žena u korisničkom ispitivanju primijetilo smanjivanje sitnih linija. To je zahvaljujući formuli koja uključuje glikolnu kiselinu, neprocjenjivo koristan sastojak u njezi kože protiv starenja. 

Osim što je odlično sredstvo u borbi protiv akni i starenja, upravo zbog njegove ugodne i nježne teksture Effaclar serum smanjuje osjećaj zategnutosti te pomaže kod suhe kože.

La Roche-Posay Effaclar koncentrirani serum dostupan je u svim ljekarnama po cijeni od oko 235 kn za bočicu od 30 ml.