Kylie Jenner upravo je prodala većinski udio Kylie Cosmeticsa

| Beauty |

Instagram/@kyliecosmetics

Kylie Jenner upravo je prodala većinski udio Kylie Cosmeticsa beauty konglomeratu Coty Inc.

Coty, koji je u vlasništvu europske investicijske tvrtke JAB Ltd., otkupio je 51% kontrolnog udjela u kompaniji za 600 milijuna dolara, dok je vrijednost cijelog brenda procijenjena na 1,2 milijarde dolara.

Wall Street Journal izvještava da će Jenner, koja je brend osnovala 2015.godine, ostati "javno lice" branda.

2017., dvije godine nakon lansiranja, Forbes je izvijestio da se brend već tada procjenjivao na 800 milijuna dolara, a Jenner je u to vrijeme bila na putu da postane najmlađi milijarder u povijesti. Taj je podvig postigla dvije godine kasnije, u lipnju ove godine.

Coty je u izjavi za medije naveo kako bi im Kylie Cosmetics ove godine trebao donijeti približno 200 milijuna dolara zarade od prodaje svojih proizvoda.

Coty je konglomeratna firma koja je, prvenstveno, poznata po brendovima CoverGirl, Clairol boja za kosu i OPI lakova za nokte, a u posljednjih se nekoliko godina bori sa slabom prodajom.

Početkom studenog objavljeno je kako se kozmetički konglomerat restrukturirao i da je doživio porast prometa.

Sigurni smo da će s potezom otkupa većinskog udjela Kylie Cosmeticsa, Coty, ponovno oživjeti svoje beauty odjeljenje.

Peter Harf, predsjednik Odbora firme Coty, u priopćenju za javnost izjavio je kako je siguran da će ovo novo partnerstvo između Kylie i Cotyja biti uzbudljiv korak u poslovanju firme jer je Kylie moderna ikona s nevjerojatnim osjećajem za potrebe potrošača ljepote te da vjeruje u visoki potencijal zajedničkog stvaranja globalnog beauty brenda.

To se zove pametno poslovanje!