Krema za lice skuplja od zlata

| Beauty |

Shieseido najskupla krema na svijetu
Shieseido najskupla krema na svijetu

Japansko kozmetičko poduzeće Shiseido lansirati će limitiranu seriju kreme za lice koja će koštati  79 000 kuna (8 440 funti) za pakiranje od samo 50 grama.  "La Creme" naziv je oce kreme koja će u prodaju krenuti 21. rujna u čast 30. godišnjice najluksuznije linije preparativne kozmetike ikad "Cle de Peau Beaute."

Sa cijenom od 1579 kuna (169 funti) po gramu, ova je krema skuplja od samog zlata čija je cijena oko 310 kuna (33 funti) po gramu. Sigurni smo da će ova krema biti najskuplja krema prodana u povijesti. Nadamo se kako još dugo neće nikome pasti na pamet nešto ovako proizvesti, a kamoli kupiti.

Samo će tri posudice ove kreme biti dostupne u prodaji u glavnoj Shiseidovoj prodavaonici u Tokiju gdje će se narudžbe primati od 30. kolovoza. U slučaju da bude više od tri zainteresirana kupca, izvlačiti će se sretni pobijednici koji će za ovu staklenku odvojiti basnoslovnu svotu. Svaka od posudica ručno je rađena od čak 30 slojeva kristala i tri platinasta dijela a proizvedene su u suradnji sa Crystal Saint-Louis, francuski poduzećem specijaliziranim za proizvodnju stakla i vrlo cijenjenim u kolekcionarskim krugovima.

"Iako uglavnom ne izbacujemo limitirane serije naših proizvoda, ovo je bila zaista posebna prilika kako bi obilježili godišnjicu naše Cle de Peau Beaute linije," rekao je Megumi Kinukawa. "Nadamo se da će naša nova krema privuće neke od naših lojalnih klijenata i ljude koji vole raskošne marke i lijepe stvari."

Kako je najavila kompanija, krema će imati snažan anti-ageing učinak te će kožu lica i podizati i zatezati istovremeno.