Kraljica maturalne večeri: Najstylish frizure s potpisom poznatih hrvatskih frizera

| Beauty |

Kraljica maturalne večeri: Najstylish frizure s potpisom poznatih hrvatskih frizera
Jednostavno, lepršavo i mladenački je ključ!

Morat ćemo se složiti da je dobra frizura jedan od ključnih faktora maturalne večeri jer mora izdržati cijelu noć ludiranja. No koju frizuru odabrati? Prvenstveno predlažemo vam nešto mladenački, lagano i lepršavo jer vam sigurno nije u interesu izgledati puno starije (ili vam barem ne bi trebalo biti!), a između ostaloga, ležerne frizure se nose već neko vrijeme.

Ovom prigodom, obratili smo se za pomoć vrsnim zagrebačkim frizerima, u čijim rukama ste zasigurno bar jednom završili; Ivica Palinić, Teuta Mesaroš i Renee Inglese. Upitali smo ih: "Koja je najbolja frizura koju djevojka može nositi na maturalnu večer u ovoj sezoni?".

Ivica Palinić je jedan od onih hair stylista koji rade s mnoštvom celebrityja, na filmovima, serijama i emisijama, a rekli bismo da je poznat po tome što svaku djevojku može vrsno pretvoriti u glam divu u samo par koraka. "Najbolja frizura za maturalnu je ona koja je svježa i mladenačka. Cure najviše griješe kada izgledaju starije deset godina. Jednom imaš maturalnu i moraš cijeli život gledati te fotografije i najljepše je kad gledaš kako si bio mlad i neopterećen, a to bi značilo: Čista kosa češljana po sredini ili sa strane, figarom ili četkom lagano izlomljena i lagano zalakirana; Da zadrži duh vremena i godina koje nosiš.", podijelio je s nama Ivica

Kraljica maturalne večeri: Najstylish frizure s potpisom poznatih hrvatskih frizera
Ivica i Teuta jedni su od popularnijih domaćih hair stylista

Salon Teuta mjesto je okupljanja poznatih dama iz domaćeg svijeta showbiza, a popričali smo direktno s njegovom vlasnicom, Teutom Mesaroš. Ona predlaže neopterećenu punđu; "Teško mi je odlučiti se za jedan prijedlog frizure s obzirom na to da bi ona trebala pratiti cjelokupni styling (posebno haljinu) i zapravo je najbitnije da odgovara osobi na crte lica te da se ta osoba ugodno osjeća s tom frizurom. Ako bi trebala izdvojiti jedan prijedlog to bi bila lagano valovita kosa podignuta u neobaveznu punđu. Ta se frizura može prilagoditi svakom licu jer razdjeljak određuje prednji izgled same frizure; Dakle, on može biti na sredini, duboko na stranu ili možemo kosu skroz začešljati prema gore od lica. To ovisi i imamo li šiške (ako nisu klasične kratke) koje također možemo pustiti da padaju, a tu ponovno predlažem razdjeljak na sredini kose. Ova frizura je odlična jer se ne može tijekom noći opustiti, niti puno promijeniti jer je prethodno učvršćena ukosnicama i lakiranjem, a opet nije jako uštogljena - zapravo je mladenačka baš za tu vrstu prigode. Za izradu takve frizure kosa treba imati volumena (možemo ga postići s pjenom, losionom ). biti blago valovita (prelomiti ju s četkom ili figarom), polakirati da dobijemo teksturu i pramen po pramen neobavezno dizati u punđu".

Za kraj, ostala je i iskusna Renee Inglese, vlasnica istoimenog salona Renee u Zagrebu. Izgleda da se ona slaže sa svojim kolegama, a moramo vam napomenuti da smo im pitanja postavili odvojeno! Renee vam savjetuje sljedeće: "Puno maturantica traži jednostavnu, blago valovitu kosu sa stranom blago voluminozno podignutom od lica ili punđu složenu prema dolje, blago spuštenu i neurednu. Izgleda da mlade djevojke zaista ciljaju na jednostavnost i prirodnost sve češće kada je ova bitna večer u pitanju. Kako sve djevojke danas koriste peglu za kosu, njome mogu jednostavno ispeglati kosu ili blago nakovrčati vrhove kada im je kosa u razdjeljku na stranu, a tada moraju samo tu stranu pokopčati ukosnicama kako bi tako i ostala te zalakirati. Za punđicu trebaju uviti kosu, složiti rep i raskostrušeno složiti nisku punđicu koju će naizgled što nemarnije učvrstiti."

Djevojke, izgleda da je recept jednostavan - ključ je u ljepoti mladosti i prirodnosti! No ako mislite da ste pretjerano nespretne s uređivanjem kose, predlažemo vam da se naručite kod navedenih stručnjaka koji će vam ove (i druge) frizure složiti bezbolno i besprijekorno.

Kraljica maturalne večeri: Najstylish frizure s potpisom poznatih hrvatskih frizera
Nemana punđica je jedan od popularnijih izbora ove sezone