Korak u njezi kože koji ne smijete preskakati

| Beauty |

Tonik za lice

Iako na kraju dana želimo što prije skinuti makeup s lica, na brzinu staviti kremu za lice i obući se u pidžamicu, izdvojite 2 minute duže i nanesite i tonik za lice, vrlo brzo ćete primijetiti rezultate.

Tonik za lice
@carlaboss

Prije svega tonik za lice uklanja ostatke makeup-a i proizvoda kojim ste skidali makeup, a već jako dobro znamo koliko je detaljno čišćenje bitno za lijepu kožu. Pa iako smo na lice već nanijeli proizvod koji služi uklanjaju makeup s kože, vrlo je moguće da ostanu neki tragovi koje potom skidate upravo tonikom za lice.

Tonik za lice
@makeupbysarah.lord

Osim toga tonici za lice uklanjaju višak ulja s kože, odčepljuju pore i sprječavaju nastanak mitesera i akni. Vraćaju optimalan pH koži koji može biti narušen sredstvima za čišćenje. Tonik za lice omekšava kožu i sprječava njenu daljnju dehidraciju, voda često zna biti tvrda, a tonikom i blazinicom skidate kamenac koji nakon umivanja ostaje na vašoj koži, zato je bitno koristiti tonik nakon sredstva za čišćenje i umivanja, a prije seruma, kreme ili nekog drugog proizvoda za njegu kože lica.

Tonik za lice
@kiehls

Tonik za lice, baš kao i sve ostale proizvode odabirete ovisno o tipu kože i potrebama vaše kože. Ako imate suhu kožu birajte tonike koji ne sadrže alkohol i blagi su, dok oni s masnijom kožom mogu odabrati neki tonik koji sadrži kiseline koje će spriječiti stvaranje sebuma na koži.