Koliko ricinusovo ulje pomaže rastu kose?

| Beauty |

Ako ste se ikada borili s tankim ili ispucalim krajevima, ili ste iz nekog drugog razloga nezadovoljni kvalitetom svoje kose, velika je šansa da ste upoznati s magičnim svojstvima ricinusovog ulja.

Na YouTubeu možete pronaći ćete dosta videa o pozitivnim svojstvima ricinusovog ulja kojem, vrlo često, pribjegavaju i mnoge holivudske zvijezde. No, pitanje pospješuje li ricinusovo ulje i sam rast kose, u javnosti izaziva podijeljena mišljenja. Mit ili istina?

Ricinusovo ulje često se primjenjuje u pripremi kozmetičkih ili preparata za kosu. Iako ne postoje naučni dokazi da ovo ulje zaista pospješuje rast kose, prema riječima stručnjaka, praksa pokazuje drugačije.

Pixabay

Ricinusovo ulje koristi se za sve tipove kose, no preporučuje se da ga izbjegavaju osobe koje imaju problem s peruti koja se, u kombinaciji s uljem, samo može dodatno raspršiti.

Ovo ulje pospješuje rast kose i cirkulaciju u folikulama dlaka, a idealno ga je nanijeti prije spavanja i omotati glavu ručnikom. Sadrži omega-6 masne kiseline, koje čine kosu zdravom. Temeljito isperite kosu nakon što ste duže vrijeme držali ulje. Potamniti kosu moguće je isto uz ricinus, jer kosa s njime zadržava vlagu, a vitamin E koje sadrži ulje bori se protiv ispucalih vrhova. 

Kada je u pitanju primjena ricinusovog ulja na trepavicama ili obrvama, kozmetičari i stručnjaci pozivaju na oprez, posebice ako se radi o skidanju šminke ovim uljem.