Kako prema tipu kose odrediti učestalost korištenja regeneratora?

| Beauty |

Za zdravu i sjajnu kose je najvažnije koristiti preparate koji odgovaraju našem tipu kose.

Osim gustoće i teksture, svatko od nas ima svoj jedinstveni tip kose. Valovita, tanka, krhka ili suha, ravna, gusta ili svilenkasta kosa, postoji puno varijacija.  Osim toga, morate u obzir uzeti i svoje navike stiliziranja kose, kemijske tretmane, izlaganje suncu, filtriranje vode, prehranu i sve druge čimbenike koji utječu na zdravstvenog stanja naše kose.

Razumljivo je teško odrediti pravu formulu za njegu kose, no bez obzira na to s čim radite, regenerator za kosu ne bi trebalo zaobilaziti jer predstavlja svojevrsni štitnik za naše vlasi. Njegova je svrha pomoći u borbi protiv svih vanjskih prepreka.

U nastavku pročitajte koliko biste puta tjedno trebali koristiti regenerator za kosu, ovisno o vašem tipu kose.

Tanka kosa

Ako su vam pramenovi tanki, ali imate tonu kose, želite biti sigurni da koristite regenerator za kosu svaki drugi dan. Primarna briga s vašim tipom kose je izbjegavanje zapetljanja. Važno je toliko često nanositi regenrator u jer je to, za razliku od četke kojom trgate kosu, puno nježnije i bolje za vašu kosu. Kako bi izbjegli dodatno pucanje kose češljajte se pod tušem dok se nanosite regenerator na vaše krajeve. Nemojte preskakati regenerator, već ga pokušajte na svoju kosu nanositi 2 do 3 puta tjedno i zapamtite da ga nanositi trebate samo na krajeve svoje kose ni i na vlasište.

Gusta kosa

Debljim pramenovi potrebna je tona  hidratacije, tako da regenerator igra vrlo važnu ulogu u zdravlju vaše kose i treba je koristiti svakodnevno. Čak i ako pokušavate smanjiti šamponiranje kose, isto pravilo se ne odnosi na regenerator,osim ako je vaš krajnji cilj suha kosa lomljivih krajeva.  Vaša gusta griva mora ostati hidratizirana, pa se svakako svakodnevno nanesite regenerator.

Kosa tretirana bojom

Za kosu tretiranu bojom, predlažemo redovitu upotrebu regeneratora kako bi se kutikula kose obnovila iznutra prema van. Kosa koja je obojena ili izbijeljena ima povećanu  poroznost, što znači da vaša kosa apsorbira vlagu, ali je, zapravo, ne može zadržati.  Tretman za dubinsko obnavljanje  održavat će vaše pramenove mekanima i glatkima.

Suha kosa

Suha kosa može biti rezultat prečestog stiliziranja toplinom ili reakcija na promjenu u klimi.  Regenerator bi trebali koristiti svaki drugi dan, ali postoje i druge zaštitne mjere poput ulja, kreme ili spreja za dodatnu brigu o kosi nakon tuširanja. Također, htjet ćete raditi masku za duboko liječenje jednom ili dva puta mjesečno. Pridržavanje ovog koraka zadržat će vašu kosu na sjajnijoj strani i pružiti barijeru protiv isušivanja.