Koliko često se trebate šišati s obzirom na dužinu kose?

| Beauty |

Znamo da je mnogima lijeno baš svaki mjesec otići na šišanje i frizuru, ali određena pravila ipak postoje i trebala bi se poštovati.

Šišanje je poput vježbanja. Stalno odugovlačite, ali kada je gotovo osjećaj je sjajan pa se pitate zašto ste to toliko odgađale.

Krajnje vrijeme za odlazak kod frizera je kada primijetite ispucale vrhove i kada vam je kosa beživotna i suha, a u nastavku vam donosimo koliko često se trebate šišati s obzirom na dužinu kose koju imate.

Kratka frizura

Ako imate kratku frizuru, potrebno ju je češće šišati, a preporuka je svako 3 tjedna. Iako je kosi potrebno mjesec dana da poraste 1,5 centimetara, za oblikovanje kratke frizure potrebno je nešto malo više vremena kako bi zadržala svoju formu. Slojevi kose su kraći pa se promjene brže primjećuju.

Kosa do ramena

S obzirom na to da je najvažnija stvar kraće kose zadržati njen oblik, ako imate kosu do ramena, važno je redovno se šišati svako 6 tjedana.

Srednje duga kosa

Imate li ovakvu dužinu kose, ne morate se toliko brinuti oko zakazivanja termina kod frizera. Ispucale vrhove potrebno je skraćivati svake osme nedjelje. Ako primijetite ispucale i suhe vrhove koji se lako lome, odmah posjetite svoga frizera.

Duga kosa

Ako imate zdravu kosu koja nije oštećena, ne trebate je često šišati. Sretnice s dugom kosom mogu izdržati čak i tri mjeseca bez odlaska u frizerski salon, a tada je dovoljno samo malo podrezati vrhove kose.