Kolagen maske i jastučići za oči neinvazivan su tretman koji pomaže osvježiti područje oko očiju

| Beauty |

Instagram/@retouchingacademy

Napuhnuto područje ispod očiju i podočnjaci postaju sve izraženiji kako starimo, a budući da je koža koja okružuje orbitalnu kost tanka i sklona nastajanju finih linija i bora pokušavamo pronaći najbolji način kako to spriječiti bez igle ili operacije.

Naravno, korektor vam može trenutačno pomoći kada se našminkate za neku prigodu, ali ako tražite nešto zbog čega ćete se osjećati još sjajnije i manje natečeno, pokušajte nanijeti kolagenske maske za područje ispod očiju koje su napravljene kako bi hidratizirale i smirile kožu. One često sadrže sastojke poput krastavca i hijaluronske kiseline, a možete ih koristiti kada god želite jedino je važno da ih nanosite na čistu kožu.

Kolagenske maske i jastučići za oči popravljaju kožna tkiva i povećavaju rast novih stanica kako bi vam pružili glatkije i blistavije područje oko očiju. Kolagen učinkovito hidrira područje oko očiju i poboljšava njegovu teksturu. Osim toga, redovita uporaba kolagenskih maski za oči ili jastučića za zaštitu očiju također štiti kožu od sunca.

Aminokiselina pruža hidrataciju i vlaženje kože. Tako kolagenske maske i jastučići za oči intenzivno hidratiziraju područje oko očiju. Kada je područje oko očiju pravilno hidratizirano i navlaženo, može se osjetiti i poboljšanje njegove teksture. A da i ne spominjemo da  smanjuju sitne linije oko područja očiju.

Većinu vremena imamo natečene oči zbog manjka sna, stresa ili manje potrošnje vode. Stoga, kada koristimo kolagen maske ili jastučiće za oči, one čine da se oči odmah osvježe, a protein prisutan u njima intenzivno hidratizira kožu i uklanja natečenost. Da biste postigli veću učinkovitost, rashladite svoje maske najmanje 15 minuta prije njihove upotrebe.

Kolagen u maskama ili jastučićima za oči povećava proizvodnju proteina poznatog kao elastin koji pomaže u poboljšanju elastičnosti kože i povećava promet stanica što vam omogućuje glatku i ispupčeniju kožu.  On umanjuje pojavu sitnih linija i bora oko područja oko očiju, a kada redovito koristite kolagen maske za oči ili jastučiće za oči, zasigurno možete vidjeti da je vaše područje oko očiju postalo osvježenije.