Koji sve tipovi podočnjaka postoje i kako ih se riješiti

| Beauty |

Kako se riješiti podočnjaka?

Osim prištića i bora, podočnjaci su definitivno jedan od najučestalijih problema koji muče ne samo žene već i muškarce. Budući da je koža ispod oka vrlo tanka ona je baš zato vrlo osjetljiva i sve nepravilnosti su puno izraženije. Muče li vas podočnjaci prvenstveno je bitno otkriti koji tip podočnjaka imate kako biste ih pravilno znali tretirati.
3 tipa podočnjaka i koje proizvode trebate koristiti kako bi ste ih se riješili?

Kako se riješiti podočnjaka?


1. "Vrećice"
Vrećice ispod oka muče mnoge od nas. Proizvodi koji su vrlo djelotvorni kada su vrećice ispod oka u pitanju jesu proizvodi na bazi kofeina. Specifični proizvodi koje vam možemo preporučiti jesu: The Ordinary Caffeine + EGCG, Revox Caffeine Solution, ali i hladni predmeti na primjer hladna metalna žlica koja će smanjiti natečenost.
2. Pigmentacija - tamni krugovi
Možda i prva asocijacija na podočnjake jest crno to jest tamno područje ispod očiju. Kako bi se riješili tamnih podočnjaka u svoju svakodnevnu rutinu trebate uvrstiti vitamin C, azelaičnu kiselinu, alfa arbutin i korijen sladića.
3. Okoloočne bore
Muče i vas okoloočne bore odnosno male crtice koje se posebno vide kada se smijete onda su proizvodi na bazi retinola idealni za vas. Proizvodi koje možete koristiti jesu The Ordinary Granactive Retinoid Emulsion 2% i The Inkey List Retinol Eye Cream.