Koji preparat pomaže kod gubitka kose?

| Beauty |

Instagram/ @negin_mirsalehi

Gubitak kose može biti jako neugodna pojava, koja utiče ne samo na vašu ljepotu, već i na vaše samopouzdanje.

Osobe koje su se susrele s gubitkom kose, znaju veličinu tog problema i težinu pronalaska adekvatnog proizvoda, odnosno lijeka za oporavak.

Minoksidil je lijek koji se koristi za oporavak i rast nove kose. Mogu ga koristiti muškarci i žene te se pokazalo da daje odlične rezultate.

Za liječenje gubitk kose, minoksidil, se koristi preko 20 godina, ali je važno napomenuti da ne daje trenutne rezultate, već je potrebno biti uporan i discipliniran kako bi se održao ili povećavao postignuti rast dlake.

Ovaj lijek slabije djeluje kod pacijenata koji su stariji, imaju veće površine ćelavosti ili koji su dugotrajno ćelavi. 

Kako se koristi minoksidil?

Pola kapljice  minoksidila  biste trebali nanositi na tjeme suhe kose, jednom ujutro i ponovno u večernjim satima. On se mora nanositi na kožu najmanje dva puta dnevno i najmanje četiri mjeseca da bi se vidjeli rezultati.Važno je ravnomjerno ga raširiti na područja zahvaćena gubitkom kose, a nakon korištenje morate oprati ruke toplom vodom. Minoksidil biste trebali ostaviti da djeluje  najmanje četiri sata.

Drugi način koji možete probati da biste spriječili opadanje kose jeste pravilna njega jer ona je prevencija budućih, mogućih, problema.