Koji je pravilan način korištenja ulja za kosu?

| Beauty |

Iako se veliki broj nas dolaskom jeseni odluči na šišanje, to se itekako može izbjeći pravilnom njegom i upotrebom ulja za kosu.

Uobičajena rutina pranja kose prilično je jednostavna. Šampon i regenerator te zatim, par puta tjedno, masku za dubinsko obnavljane kose. To je zapravo sve što nam je potrebno, ali, kao i u skincare rutini, žene su sklone dodavanju različitih proizvoda svojem beauty arsenalu, koji bi nas trebali dovesti do cilja, a to je  sjajna i blistava kosa.

Posljednja stavka koju skoro svi koristimo je ulje za kosu čije je nanošenje rješenje za brojne probleme. Ulje za kosu je preparat koji skoro svi nanosimo nakon pranja kako bi spriječili ispucale vrhove i dodatno hidratizirali kosu.

No, postoji jedan problem. Većina nas nanosi ulje za kosu na potpuno neispravan način.Ako kosu ne ostavljate da se prirodno osuši, već koristite toplinu i pomagala za stiliziranje ulje bi trebali koristiti nakon sušenja kose. Naime, ulje treba, na kosi, koristiti tek nakon toplinske obrade, a ako ga prethodno koristite, u osnovi ga samo pržite.To može biti razlog zbog kojega su vaši vrhovi ispucali, iako se silno trudite održati ih zdravima.

Ulje za kosu izbacite iz upotrebe nakon peglanja ili feniranja. Umjesto toga ga počnite nanositi prije tretiranja kose i ubrzo ćete vidjeti rezultate.