Koji je novi način povećanja usana?

| Beauty |

Instagrem/@kyliejenner

Na društvenim mrežama, posljednjih nekoliko godina, usne su jedne od najpopularniji značajki lica.

Sve više žena želi imati velike, pune usne. U prošlosti su fileri za usne bili nesumnjivo najpopularniji način povećanje i poboljšanje estetike lica

Od ubrizgavanja filera izravno u usne za povećanje do popunjavanja sitnih nepravilnosti, postoji nekoliko mogućnosti za povećanje usana, uključujući tetoviranje. To nije nova usluga ni na koji način, trajna šminka postoji već desetljećima, ali više nije popularna kao nekada.  Tetovaža usnama ne daje samo boju, već ispravlja i povećava oblik i veličinu usana.

Što je tetovaža za usne?

Tetovažom usana zapravo sjenčate usne u obliku polutrajne šminke. U osnovi, to je kozmetička tetovaža usana koja povećava ljepotu prirodne boje usana, poboljšava oblik usana, daje definiciju i iluziju punoće. Ovaj tretman daje vrlo prirodne rezultate i lako zacjeljuje.

Fileri su izvrstan način za stvaranje volumena usana, ali tetovaža, odnosno sjenčanje usana daje prirodniji izgled i iluziju punijih usana.

Kako djeluje i koliko traje?

Sićušna mehanizirana igala ostavlja pigment na usnama koji stvara slojeve boje. To je korektivna usluga kako bi se izjednačio ton usana, ali može pomoći i kod asimetrije.

Za razliku od tradicionalnih trajnih kozmetičkih tetovaža, sjenčanje usana je usluga  koja evoluirana i za cilj ima pružiti dugotrajne rezultate prirodnog izgleda.

Danas je industrija razvila nove tehnike, poput stvaranja nježnijih strojeva i naprednih polu-trajnih pigmenata za šminku. Koriste se visokokvalitetni veganski pigmenti čija trajnost ovisi od osobe do osobe.

Općenito, boja usana može trajati nekoliko godina, iako vaš stil života uvelike doprinosi tome koliko se pigment dobro održava; pušenje i izlaganje suncu mogu ubrzati proces blijeđenja, a ako ste skloni mašćenju kože, imate nedostatak željeza ili koristite puno piling proizvoda u svijem skincare režimu, pigment bi mogao brže izblijediti.

Postupak se odvija tijekom sat vremena do sat i pol, ako ne i dulje, ovisno o izgledu koji želite. Nakon završetka, usne će vam biti natečene pa ih je po potrebi potrebno hladiti ledom.

Prva 24 sata savjetuje se lagano brisati usne mokrom pamučnom blazinicom i ostaviti ih da se osuše na zraku. Važno je usne održavati čistim i uklanjati tjelesne tekućina koje su se nanijele i spriječile formiraju kraste.Kada su u pitanju kraste, važno je da prirodno otpadaju, ljuštenjem istih može doći do ožiljaka ili gubitka pigmenta na tim područjima.  Također, preporučuje da izbjegavate vježbanje i izlaganje suncu dva tjedna.