Koji je najbolji način za liječenje ožiljaka od akni?

| Beauty |

Instagram/@lancomeofficial

Ožiljci od akni dolaze u mnogim oblicima i formama te nas podsjećaju na loše kožne dane. 

Zbog njih naša koža izgleda grubo i ima neujednačenu teksturu koju je teško ukloniti. Dok se neki uspijevaju pomiriti sa svojim ožiljcima uzrokovanim aknama smatrajući da im oni daju određeni šarm, drugi smatraju da im ožiljci od akni utječu na kvalitetu života. Naime, puno ljudi osjeća sramotu zbog svojih ožiljaka te su zbog njih često depresivni i tjeskobni što utječe na njihov društveni i poslovni život.

Jednostavno rečeno, ove male rupice na licu mogu imati prilično ozbiljne posljedice.

Ako patite  od ožiljaka od akni, možda ste već eksperimentirali s frakcijskim laserima, religioznom primjenom retinola i tretmanima mikro-igala, ali postoji još jedan način o kojem se manje raspravlja, a koji može pružiti trenutno olakšanje. Pričamo o filerima.

Za široke, ravne ožiljke koji su relativno mali s blagom depresijom, možemo upotrijebiti filere kako bismo ispunili udubljenje. Kada se hijaluronska kiselina ubrizga, ona uzrokuje novi rast kolagena, što znači da će koža , s vremenom, prirodno početi popunjavati ožiljke. Ovisno o prirodi ožiljka, koristi se Juverderm Volite ili Volbella jer nose puno manji rizik od izazivanja neprijatnih kvržica nakon tretmana.

Nisu samo fileri ono što pomaže pri umanjivanju ožiljaka, već i tehnika koja se koristi za njihovo ubrizgavanje. Osim igle može se upotrijebiti i kanila kako bi se razbio ožiljak ispod nje. Trauma na koži potiče tijelo da proizvodi još više kolagena

Fileri se učinkovito se kombiniraju s laserom ili mikro-iglom, jer se tada borite s problemom odozgo i odozdo, a preporučuje se oko tri tretmana filerima, ovisno o težini ožiljaka, uz nadopunu svakih 6 do 12 mjeseci.

Budući da fileri djeluju ispod kože, očekujte početne modrice.