Koji je najbolji način uklanjanja dlačica iznad gornje usne?

| Beauty |

Instagram/@christinanadin

Nitko ne voli dlake na licu, ali činjenica je da ih svi mi imamo.

 

Većina žena s uklanjanjem dlačica, općenito, započinje već u svojim tinejdžerskim danima, a dlačice iznad usne jedan su od najvećih uzročnika niskog samopouzdanja mnogih djevojčica. 

U stvari, uklanjanje dlačice iznad gornje usne jedan je od najpopularnijih tretmana današnjice. Način uklanjanja nepoželjnih dlačica, u potpunosti, ovisi o vašim preferencijama, ali važno je napomenuti da svaki od njih ima svoje dobre i loše strane.

U nastavku možete pročitati na koje sve načine možete ukloniti dlačice iznad gornje usne.

KREMA ZA UKLANJANJE DLAKA

Kremu za uklanjanje dlačica brz je i bezbolan način rješavanja svih dlačica. Ali, lako iziritira kožu zbog kemikalija koje sadrži pa je nije preporučljivo često koristiti na koži lica, pogotovo ako imate osjetljivu kožu.

OŠTRICE NA BATERIJE

Na tržištu se svakodnevno pojavljuje sve više aparata za trimanje dlačica koji su savršen izbor ako vam se negdje žuri i upravo ste primijetili da su vam izrasli brčići. Oni brzo uklanjaju sve dlake na potpuno bezbolan način,ne ostavljajući nikakve tragove. Ali, često ostavljaju mrlje te se dlačice brzo, ponovno, pojavljuju jer se ne uklanjaju iz korijena, već samo površinski.

KONAC

Ako ste ikad čupali obrve koncem znate da to i nije najugodniji proces na svijetu. Ova metoda uklanjanja dlačica jako je popularna, a sve više žena tako uklanja i dlačice iznad gornje usne. Čupanje koncem daje najbolje rezultate za vrijeme koje je potrebno i troškove. Iako ostavlja kožu glatkom, morate imati na umu da ćete nakon tretmana morati javno hodati s crvenom gornjom usnom, pa je preporučljivo na tretman ići kada nemate drugih obveza i zamolite osobu koja vam je napravila tretman da vam nakon njega nanese umirujući gel.

IZBJELJIVAČ

Izbjeljivanje bilo koje dlake  odmah će smanjiti njezinu vidljivost. No, tijekom godina na koži vam ostaju peckice koje postaju sve izraženije. Iako to nije nužno problem, izbjeljivanje čini kožu sklonijom promjenama pigmentacije. Kemikalije su previše oštre i iritiraju neke ljude do točke da dobiju post-upalnu hiper pigmentaciju.

EPILACIJA

Epilatori dizajnirani posebno za male dijelove kože dobri su u snimanju kratkih i sitnih dlačica.  Prilično ih je bezbolno koristiti i lako je, s njima, manevrirati.  Rezultati traju oko mjesec dana isto kao i kod uklanjanja koncem i depilacije voskom, ali je mogućnost korištenja ovog uređaja kod kuće glavna prednost.

DEPILACIJA VOSKOM

Depilacija voskom najbolje je raditi kod profesionalaca, ne vrijedi riskirati opekline ili uzrokovati kraste radeći ih kod kuće, a saloni mogu odabrati najsigurniju i najnježniju formule za vaše lice. Ovisno o pragu tolerancije boli ono može biti prilično neugodno, a najbolji način da vaše iskustvo depilacije voskom bude manje mučno je da to činite redovito ciljajući na različite faze rasta dlaka.

IPL I LASER

Laseri i IPL uređaji sada su, osim u profesionalnim salonima, dostupni i u kompaktnim varijantama za kućno korištenje. Oni mogu osigurati učinkovito polu-trajno uklanjanje dlačica, no rezultati nisu trenutačni te ih treba koristiti tijekom razdoblja od 3-6 mjeseci kako bi se dlaka obradila u različitim fazama, a zatim je  potrebno održavanje svakih šest mjeseci do godine dana.