Koje su to 3 štetne navike gore čak i od pušenja?

| Beauty |

Najvjerojatnije ste već sto puta čuli o svim štetnim učincima pušenja: povećan rizik od raka i tumora, više bora, žuti zubi,... Trebalo bi sve već biti jasno. Mnogo ljudi smatra kako je dobra alternativa pušenju cigareta - nargila, no međutim, prema posljednjim istraživanjima 45 minuta pušenja nargile ima jednake posljedice po zdravlje kao i pušenje 100 cigareta. Možda će vas iznenaditi kako su ove 3 navike jednako grozne (ako ne i gore) od udisanja kancerogenih štapića...

Gledanje televizije
Jedna cigareta skraćuje život za 11 minuta. Ali svaki sat koji provedete pred televizorom, nakon 25. godine, skraćuje vaš životni vijek za 21.8 minutu! Glavne opasnosti gledanja televizije povezane su s činjenicom da kada gledate tv ne radite ništa drugo - a previše sjedenja može povećati rizik od pojedinih bolesti, poput raka i bolesti srca.

Konzumiranje previše mesnih i mliječnih proizvoda
Prema istraživanjima objavljenim ranije ove godine, odrasle osobe koje su konzumirale veliku količinu proteina imale su 74% veće šanse za umiranje od bilo kojih bolesti, a 4 puta veće mogućnosti za dobivanje raka. Ti rezultati su blisko usporedivi s onima od pušača, kažu stručnjaci. Preporučujemo da ponekad zamijenite životinjske proteine s onima na bazi bilja - poput tofua i graha.

Konzumiranje gaziranih pića
Jedna čaša gaziranog pića dnevno postaruje vaše imunološke stanice za čak dvije godine! Istraživanje objavljeno u American Journal of Public Health, također je pokazalo kako boca coca-cole dnevno oštećuje vaše stanice jednako kao i pušenje cigareta.